אני רוצה להחתים להאכיל גוזלי תוכונים ואני לא מוצא מקום שכתוב שם כמה דייסה הם אוכלים, כמה מים, איזה טמפרטורה ולחות? וכד' אשמח לעזרה
07-31-2022, 12:08 PM
אתה בעצם רוצה להאכיל את הגוזל ידנית.
המושג "החתמה" מגיע מתחום אחרת ולשאלתך: אופן הכנת הדייסה (היחס בין האבקה לבין המים) אמורה להיות כתובה על גבי האריזה והיא תלויה בגיל הגוזל. ראה גם הטבלה הזו: כמות הדייסה שהם אוכלים, עדיף שלא תמדוד אלא רק לאמוד אותה. בפועל מתחילים לאכיל כשהזפק ריק לגמרי, ומפסיקים להאכיל, כשהזפק מלא. מעיון בטבלה הזו תוכל לקבל מושג כללי: עדיף להכין את הדייסה לפי הרשום על הפורמולה. מכניסים מד חום לתוכה כדי להיות בטוח שהטמפרטורה בה הוא 38-40 מעלות צלזיוס לפני ההאכלה. כדי שהדייסה לא תתקרר, נהוג להכניס אותה לכלי נוסף עם מים חמים (40-50 מעלות) אם המים האלה מתקררים אפשר להחליף אותם במים חמים אחרים. לגבי הלחות, אני מניח שהתכוונת ללחות באומנת, היא תלויה בגיל הגוזל, ראה בטבלה הזו: עיין גם בתגובה הבאה
07-31-2022, 12:09 PM
אופן הכנת הדייסה
07-31-2022, 12:10 PM
האם ידוע לך איזה ציוד עליך להכין לפני שאתה בכלל מחליט להאכיל ידנית?
אם לא, תבקש שאפרט לך.
08-02-2022, 10:53 AM
אשמח לפירוט
הציוד שתידרש להכין לפני שתתחיל להאכיל את הגוזל
עליך לדאוג שכל הציוד הנדרש, להאכלת הגוזלים, אכן נמצא ברשותך. תתחיל להכין את הציוד ותתכונן, מרגע הטלת הביצים ותחילת תהליך הדגירה או כחודש ימים לפני שאתה לוקח את הגוזל. מהו הציוד הנדרש?
|
|