האכלת-יד של גוזלי תוכונים - גרסה מובנת להדפסה +- פורום תוכיפדיה (https://tukipedia.com) +-- פורום: שאלות ותשובות (https://tukipedia.com/forumdisplay.php?fid=1) +--- פורום: רביית תוכים (https://tukipedia.com/forumdisplay.php?fid=3) +--- אשכול: האכלת-יד של גוזלי תוכונים (/showthread.php?tid=3278) |
האכלת-יד של גוזלי תוכונים - חגי אשואל - 07-31-2022 אני רוצה להחתים להאכיל גוזלי תוכונים ואני לא מוצא מקום שכתוב שם כמה דייסה הם אוכלים, כמה מים, איזה טמפרטורה ולחות? וכד' אשמח לעזרה RE: החתמת תוכונים - צבי דגן - 07-31-2022 אתה בעצם רוצה להאכיל את הגוזל ידנית. המושג "החתמה" מגיע מתחום אחרת ולשאלתך: אופן הכנת הדייסה (היחס בין האבקה לבין המים) אמורה להיות כתובה על גבי האריזה והיא תלויה בגיל הגוזל. ראה גם הטבלה הזו: כמות הדייסה שהם אוכלים, עדיף שלא תמדוד אלא רק לאמוד אותה. בפועל מתחילים לאכיל כשהזפק ריק לגמרי, ומפסיקים להאכיל, כשהזפק מלא. מעיון בטבלה הזו תוכל לקבל מושג כללי: עדיף להכין את הדייסה לפי הרשום על הפורמולה. מכניסים מד חום לתוכה כדי להיות בטוח שהטמפרטורה בה הוא 38-40 מעלות צלזיוס לפני ההאכלה. כדי שהדייסה לא תתקרר, נהוג להכניס אותה לכלי נוסף עם מים חמים (40-50 מעלות) אם המים האלה מתקררים אפשר להחליף אותם במים חמים אחרים. לגבי הלחות, אני מניח שהתכוונת ללחות באומנת, היא תלויה בגיל הגוזל, ראה בטבלה הזו: עיין גם בתגובה הבאה RE: החתמת תוכונים - צבי דגן - 07-31-2022 אופן הכנת הדייסה
RE: החתמת תוכונים - צבי דגן - 07-31-2022 האם ידוע לך איזה ציוד עליך להכין לפני שאתה בכלל מחליט להאכיל ידנית? אם לא, תבקש שאפרט לך. RE: האכלת-יד של גוזלי תוכונים - חגי אשואל - 08-02-2022 אשמח לפירוט RE: האכלת-יד של גוזלי תוכונים - צבי דגן - 08-02-2022 הציוד שתידרש להכין לפני שתתחיל להאכיל את הגוזל עליך לדאוג שכל הציוד הנדרש, להאכלת הגוזלים, אכן נמצא ברשותך. תתחיל להכין את הציוד ותתכונן, מרגע הטלת הביצים ותחילת תהליך הדגירה או כחודש ימים לפני שאתה לוקח את הגוזל. מהו הציוד הנדרש?
|