05-13-2025, 08:28 PM
(05-13-2025, 05:57 PM)odayaashur כתב: אני לא אמור להביא לו טיפה פחות אוכל כדי שהוא יתפנה קצת לכיוון הירקות והכופתיות שלי ?
לא כופים על הגוזל את הגמילה.
תקרא את הכתבה הזו: גמילה נכונה ולא כפויהמה זה נבטים והשרייה? אני יודע מה זה נבטים, מה זה השרייה ?
על הנבטים, תקרא כאן: הנבטה (תערובת הנבטה)
ועל ההשריה, תקרא כאן: השרייה (תערובת השרייה) - איך, כמה ולמה?
וגם כאן: השרייה והנבטה - הכנה והגשה
לאחר הקריאה, אם עדיין יהיה משהו לא ברור, אשמח להסביר לך.
כשאתה אומר כל יום ירק אחר אתה לא מתכוון למצב שלי שהוא עדיין לא יודע בכלל לאכול אוכל מוצק , נכון ?
אפשר להכין לו סלט ירקות מסוגים שונים ולהציע לגוזל שלך, גם אם הוא עדיין לא יודע לאכול מוצקים.
וזאת כדי שהוא יתרגל אל הירקות ולא יחשוש מהם.
נ.ב גילוי נאות אני נורא מאוכזב מהתוכי שלי, הוא כבר הגיע לניצוי מלא קניתי לו כלוב גדול , ואני מרגיש שהוא לא זורם איתי כ"כ.
ממה בדיוק אתה מאוכזב - פרט.
בגדול, כנראה שהסיבה לכך נעוצה בכך, שכן תוכים לא מגיעים אל הבעלים כשהם כבר מקושרים אתם, הם בוקעים מהביצה ללא מידע פנימי אלא כ"לוח חלק".
הידע וההתנהגות שלהם נצבר ונרעש מהבעלים דרך החושים.
אתה הוא זה שאחראי על החברות של התוכי, כך שאם אתה מאוכזב, אין לך לבוא בטענות אלא - רק לעצמך.
ובכלל כל הקטע הזה שהוא עושה צואה איפה שבא לו בכלל מקשה עליי אני לא יכול לשחק איתו ולשחרר אותו, כי אני לא רוצה שהוא ילכלך לי את כל הבית, מה עושים?
יש לך ציפיות גבוהות מידי מהתוכי שלך מפני שראית תוכים שכבר מחוברתים ורכשו את הרגלי ההתנהגות של בני האדם.
לגבי הרגלי עשיית הצרכים, תקרא את הכתבות האלה: אילוף תוכים לעשיית צרכים ; אילוף תוכים לעשיית צרכים ; איך מאלפים תוכי לעשיית הצרכים?