תהליך הגמילה התחיל - odayaashur - 05-12-2025
היי חברים
התוכי שלי בן חודש וחצי בערך (קצת פחות) )גרינציק אננס
אני מאכיל אותו לבנתיים כל 4 שעות פחות או יותר מהדייסה
במקביל אני שם לו בתחתית הכלוב צלחת קטנה עם גזר מלפפון גמבה וביצה חתוכים דק דק
לי אישית לא נראה שהוא מצליח באמת לאכול את זה אבל הוא כן לפעמים בא ונושך שעות את הגזר
קיצער אני צריך הדרכה כדת מה לעשות , ככל וזה יהיה יותר מפורט זה יותר יעזור לי , כאשר אני אבין את הרעיון שבכל דבר אני יותר יוכל לרוץ עם זה קדימה
בנוסף מה לגבי הדייסה ? לצמצם כמויות או לא ? לעשות את זה יותר סמיך או לא ?
תודה מראש
RE: תהליך הגמילה התחיל - צבי דגן - 05-12-2025
גם אם הוא לא מצליח, כדאי שיראה את המזונות המוצקים ו"יתיידד" איתן.
במשך הזמן, הוא יטעם ואז ימשיך לנסות לאכול.
בטבע, הם לומדים מההרים ע"י חיקוי, בשבי אין לנו ברירה אלא להציע לגוזלך ולקוות שיטעם וילמד בעצמו שזה מזון.
בינתיים אל תצמצם את כמות הדייסה עד שתראה שהגוזל מתעניין במזונות המוצקים.
בזמן הגמילה הגוזל מאבד ממשקלו, מותר לגוזל לרדת במשקל עד 15% ממשקלו בתחילת תהליך הגמילה.
לכן עליך להצטייד במאזניים בדיוק של לפחות 0.1+ גרם ורצוי 0.01+ גרם
ראה גם כאן: גמילה נכונה ולא כפויה
![[Image: aCvWnao.jpeg]](https://i.imgur.com/aCvWnao.jpeg)
RE: תהליך הגמילה התחיל - odayaashur - 05-13-2025
היי צבי תודה לך על המענה
אפשר בבקשה עוד קצת פירוט
איזה ירקות להביא לו (מתוך הירקות הפשוטים שנמצאים בבית בדרך כלל )
וכן איזה פירות פדיוק
מה לדבי סמיכות הדייסה ? האם זה נכון להאכיל אותו בדייסה מאוד מאוד סמיכה "כאילו" זה דבר מוצק ?
ומה לגבי פרקי הזמן ?
בנוסף יש לי שאלה לגבי אילוף , האם זה נכון שעדיין לא הגיע הזמן לאלף אותו כיוון שהוא עדין לא יודע לאכול דברים מוצקים ואין לי שום צ/ופר לתת לו ?
מקפיץ שוב ......
RE: תהליך הגמילה התחיל - צבי דגן - 05-13-2025
(05-13-2025, 04:57 AM)odayaashur כתב: איזה ירקות להביא לו (מתוך הירקות הפשוטים שנמצאים בבית בדרך כלל)
ירקות ("חיים") מסוגים שונים, כמו: ברוקלי, פלפלים מכל הצבעים (כולל פלפלים חריפים), גזר, סלק, קולרבי, עלי ביבי, כרובית, פלפל חריף, קישואים ולא לשכוח את הנבטים וההשרייה - כל יום ירק אחר. (לא לתת מלפפון)
וכן איזה פירות בדיוק
מעט פרות (אצל תוכים ממשפחת הלורים יש להרבות בפירות).
אפשר לתת תפוחי עץ, אגסים, ענבים, שסק, אבטיח משמש, אפרסק, פרות יער וכמעט כל פרי שאנחנו אוכלים.
ראה גם כאן: פירות בטוחים לציפורים
אסור לתת: אבוקדו (רעיל לתוכים), אלכוהול, בצל, שום, חציל, שוקולד (רעיל לתוכים), תורמוס, אוכל מתובל, בצל, עגבנייה, משקאות מתוקים או חריפים תפו"א, פטרוזיליה, קפה, בלוטי אלון, ערמונים, בוטנים מצופים, תערובות פיצוחים למיניהן, חטיפים (במבה, ביסלי וכדומה), ביסקוויט, לחם, מזון מומתק וכל מזון מעובד (כמו במבה, בסלי, שימורים וכדומה).
אסור לתת שקד מר (קטן ורחב יותר ביחס לשקד רגיל) – מכיל ציאניד. מסיבה כלשהי שקדים מרים נפוצים בתערובות לתוכים גדולים, במידה ונמצאו, יש להוציאם.
מה לדבי סמיכות הדייסה? האם זה נכון להאכיל אותו בדייסה מאוד מאוד סמיכה "כאילו" זה דבר מוצק ?
ממש לא!
מידת הסמיכות של הדייסה תלויה בגיל הגוזל - ראה בטבלה שלמטה.שים לב שהגוזל עלול לצייץ ולדרוש אוכל גם לאחר שהזפק מלא, לכן יש לשים לב ולא להאכיל
יותר מידי.
![[Image: YqNfO8b.jpg]](https://i.imgur.com/YqNfO8b.jpg)
ומה לגבי פרקי הזמן?
גם כאן, הדבר תלוי בגיל הגוזל ובמידת ההתרוקנות של הזפק.
אסור להאכיל כל עוד יש מזון בזפק, מתחילים להאכיל רק כאשר הזפק ריק.
ניתן להיעזר בטבלאות שחמטה:
תדירות ההאכלה לפי גיל הגוזל וכמויות מזון:
מאוד חשוב להתאים בין גיל הגוזל לכמות המזון המוגשת לו.
כל האכלה צריכה להכיל כמות שמקבילה בערך ל-10%-12% ממשקל גופו של הגוזל.
הטבלה הבאה היא דוגמה לתדירות האכלה של גוזלי לורי קשת:
גיל הגוזל בימים תכיפות האכלה
- יום 1-7: כל שעתיים.
האכלה אחרונה בחצות וראשונה בחמש בבוקר.
- יום 7-14: כל שעתיים/שלוש
האכלה אחרונה באחד עשרה בלילה וראשונה בשש בבוקר
- יום 14-21: כל ארבע שעות.
האכלה אחרונה באחד עשרה בלילה וראשונה בשש בבוקר
- יום 21-28: כל ארבע שעות.
האכלה אחרונה באחד עשרה בלילה וראשונה בשש וחצי בבוקר
- יום 28-35: כל ארבע שעות.
האכלה אחרונה בעשר וחצי בערב וראשונה בשש וחצי בבוקר
- יום 35-42: כל ארבע/חמש שעות.
האכלה אחרונה בעשר בערב וראשונה בשבע בבוקר
- יום 42-49: כל חמש שעות.
האכלה אחרונה בתשע וחצי בערב וראשונה בשבע בבוקר.
- יום 49-56: כל חמש/שש שעות.
האכלה אחרונה בתשע וחצי בערב וראשונה בשבע בבוקר.
- יום 56-63: כל שש שעות.
האכלה אחרונה בתשע וראשונה בשבע בבוקר.
טבלת תכיפות ההאכלה לפי גיל הגוזלים
![[Image: olwF3UJ.jpg]](https://i.imgur.com/olwF3UJ.jpg)
![[Image: dhMcfZ8.jpg]](https://i.imgur.com/dhMcfZ8.jpg)
בנוסף יש לי שאלה לגבי אילוף, האם זה נכון שעדיין לא הגיע הזמן לאלף אותו כיוון שהוא עדין לא יודע לאכול דברים מוצקים ואין לי שום צופר לתת לו ?
זה נכון.
מתחילים באילוף לתרגילים כאשר התוכי מתחיל להראות לצייתנות.
אבל בעצם אם נודה על האמת, נבין שאילוף התוכי נעשה במשך כל ימי חייו, עוד בהיותו גוזל צעיר, עם התחלת המגע שלנו אתו.
אולי מבלי שנשים לב, אנחנו נותנים לו הוראות ומתקשרים עם התוכי ע"י תנועות ודיבור.
בדרך כלל תהליך האילוף נעשה בכל יום שבו אנחנו יוצרים קשרים הדדיים עם התוכי, אם נרצה או לא אנחנו מרגילים אותו לסגנון החיים שלנו.
מאוחר יותר, כאשר תרצה ללמד אותו "תרגילים", כדאי לך להשתמש בקליקר והמתן חיזוקים חיוביים, הן במזון שאהוב עליו והן במלל (אמירת שבחים).
בגדול, כדי להתחיל בתהליך האילוף הוא כאשר היחסים בינך לבין התוכי נעשים הדוקים, תוכי שמפחד מבעליו או שהוא לא מעוניין רוצה בקשר איתו יתקשה מאוד ללמוד תרגילים. לכן חשוב שהקשר יהיה טוב ויציב כבסיס לתחילת האילוף.
כשתחליט שהגיע הזמן להתחיל ללמד את התוכי תרגילים, תבקש ממני להמליץ לך, בשלב ראשון, תרגילים פשוטים.
אני לא אמור להביא לו טיפה פחות אוכל כדי שהוא יתפנה קצת לכיוון הירקות והכופתיות שלי ?
מה זה נבטים והשרייה ? אני יודע מה זה נבטים , מה זה השרייה ?
כשאתה אומר כל יום ירק אחר אתה לא מתכוון למצב שלי שהוא עדיין לא יודע בכלל לאכול אוכל מוצק , נכון ?
נ.ב גילוי נאות אני נורא מאוכזב מהתוכי שלי , הוא כבר הגיע לניצוי מלא קניתי לו כלוב גדול , ואני מרגיש שהוא לא זורם איתי כ"כ
ובכלל כל הקטע הזה שהוא עושה צועה איפה שבא לו בכלל מקשה עליי אני לא יכול לשחק איתו ולשחרר אותו , כי אני לא רוצה שהוא ילכלך לי את כל הבית , מה עושים ?
RE: תהליך הגמילה התחיל - צבי דגן - 05-13-2025
(05-13-2025, 05:57 PM)odayaashur כתב: אני לא אמור להביא לו טיפה פחות אוכל כדי שהוא יתפנה קצת לכיוון הירקות והכופתיות שלי ?
לא כופים על הגוזל את הגמילה.
תקרא את הכתבה הזו: גמילה נכונה ולא כפויהמה זה נבטים והשרייה? אני יודע מה זה נבטים, מה זה השרייה ?
על הנבטים, תקרא כאן: הנבטה (תערובת הנבטה)
ועל ההשריה, תקרא כאן: השרייה (תערובת השרייה) - איך, כמה ולמה?
וגם כאן: השרייה והנבטה - הכנה והגשה
לאחר הקריאה, אם עדיין יהיה משהו לא ברור, אשמח להסביר לך.
כשאתה אומר כל יום ירק אחר אתה לא מתכוון למצב שלי שהוא עדיין לא יודע בכלל לאכול אוכל מוצק , נכון ?
אפשר להכין לו סלט ירקות מסוגים שונים ולהציע לגוזל שלך, גם אם הוא עדיין לא יודע לאכול מוצקים.
וזאת כדי שהוא יתרגל אל הירקות ולא יחשוש מהם.
נ.ב גילוי נאות אני נורא מאוכזב מהתוכי שלי, הוא כבר הגיע לניצוי מלא קניתי לו כלוב גדול , ואני מרגיש שהוא לא זורם איתי כ"כ.
ממה בדיוק אתה מאוכזב - פרט.
בגדול, כנראה שהסיבה לכך נעוצה בכך, שכן תוכים לא מגיעים אל הבעלים כשהם כבר מקושרים אתם, הם בוקעים מהביצה ללא מידע פנימי אלא כ"לוח חלק".
הידע וההתנהגות שלהם נצבר ונרעש מהבעלים דרך החושים.
אתה הוא זה שאחראי על החברות של התוכי, כך שאם אתה מאוכזב, אין לך לבוא בטענות אלא - רק לעצמך.
ובכלל כל הקטע הזה שהוא עושה צואה איפה שבא לו בכלל מקשה עליי אני לא יכול לשחק איתו ולשחרר אותו, כי אני לא רוצה שהוא ילכלך לי את כל הבית, מה עושים?
יש לך ציפיות גבוהות מידי מהתוכי שלך מפני שראית תוכים שכבר מחוברתים ורכשו את הרגלי ההתנהגות של בני האדם.
לגבי הרגלי עשיית הצרכים, תקרא את הכתבות האלה: אילוף תוכים לעשיית צרכים ; אילוף תוכים לעשיית צרכים ; איך מאלפים תוכי לעשיית הצרכים?
|