04-17-2025, 07:24 PM
אני ממש מתחיל בתחום, קנינו לילדים זוג תוכונים אוסטרליים, ניזונו בתחילה רק מתערובת שקיבלנו בחנות (אין לי את החבילה כבר, איני יודע מה הכיל), ומים, ושמנו אבן. שניהם היו חינניים ופעלתניים, הזכר חיזר תדיר אחרי הנקבה, כנראה ללא הצלחה (בגלל התנגדות שלה), ניקו אחד את השני. כשבוע שבועיים לפני פסח החלפנו לדוחן. בערך מאז הזכר נראה סובל מעצירות, גושי יציאה היו תלויים לו מאחורה, עד כדי שחשבתי שחלק מהמעי שלו יצאה (אם שייך כזה דבר), עומד כל היום עם עיניים עצומות ומתנשם בכבידות (מתנענע כל הגוף בכל נשימה), וראיתי גם פעמים שלא הצליח בתעופה להתרומם מרצפת הכלוב לגובה, הפסיק לחזר, אינו מנקה את החברה רק להיפך. נברתי בפורום וגיליתי שטעינו מרה בכך שלא סיפקנו להם ירקות ופירות, והתחלתי להוסיף כל מיני מזון מזדמן, הנקבה גילתה התעניינות ואכלה (גזר ודלעת מגורד, סלמון אפוי), הזכר לא. מה שכן הצליח שגם הזכר אכל זה אוכל תלוי מגג הכלוב (חסה, עגבנייה אדומה) וכן מרק ירקות, ומאז קצת השתפר. אבל עדיין עומד כל היום עם עיניים עצומות ומתנשם בכבידות, ספרתי 180 נשימות לדקה, כנפיים רפויות, נצמד לצד הנקיבה כל הזמן (כנראה לקבל חמימות). היום גם ראיתי שכנראה כנף אחת שמוטה. האם יש מה לעשות, אולי פשוט קיבלנו תוכי זקן. גם לא מובן לי כי הבנתי בפורום שאם יש מחלה זה אמור לגרום למוות תוך כמה ימים, ואילו אצלו המצב נמשך כבר כשלושה שבועות. אני בעיקר דואג לנקיבה שאיבדה חבר. שאלה נוספת, ראיתי הרבה על ביצים לתוכים, ניסיתי לגרד כמה פעמים ביצה קשה חלבון לבד, וגם חלבון עם חלמון, ולא נגעו בזה כלל.
תודה רבה
החכמתי רבות מהפורום ומהתשובות של צבי
תודה רבה
החכמתי רבות מהפורום ומהתשובות של צבי