פורום תוכיפדיה
למה עדיין אינך יכול לשאול בפורום, איזה סינונים? - גרסה מובנת להדפסה

+- פורום תוכיפדיה (https://tukipedia.com)
+-- פורום: שאלות ותשובות (https://tukipedia.com/forumdisplay.php?fid=1)
+--- פורום: גידול תוכים (https://tukipedia.com/forumdisplay.php?fid=2)
+--- אשכול: למה עדיין אינך יכול לשאול בפורום, איזה סינונים? (/showthread.php?tid=4858)

למה עדיין אינך יכול לשאול בפורום, איזה סינונים? - רמתי - 04-17-2025

תכתוב כאן את השאלה
למה עדיין אינך יכול לשאול בפורום, איזה סינונים?
סינון של נט פרי חמור מאוד עם אישור "חותם" של ועד רבנים כל שהוא. אבל הצלחתי כבר לשאול דרך הקישור.

RE: למה עדיין אינך יכול לשאול בפורום, איזה סינונים? - יוסף !!! - 04-17-2025

לֹא הֶחלֵטִי מה השאלה....

RE: למה עדיין אינך יכול לשאול בפורום, איזה סינונים? - רמתי - 04-17-2025

אני ממש מתחיל בתחום, קנינו לילדים זוג תוכונים אוסטרליים, ניזונו בתחילה רק מתערובת שקיבלנו בחנות (אין לי את החבילה כבר, איני יודע מה הכיל), ומים, ושמנו אבן. שניהם היו חינניים ופעלתניים, הזכר חיזר תדיר אחרי הנקבה, כנראה ללא הצלחה (בגלל התנגדות שלה), ניקו אחד את השני. כשבוע שבועיים לפני פסח החלפנו לדוחן. בערך מאז הזכר נראה סובל מעצירות, גושי יציאה היו תלויים לו מאחורה, עד כדי שחשבתי שחלק מהמעי שלו יצאה (אם שייך כזה דבר), עומד כל היום עם עיניים עצומות ומתנשם בכבידות (מתנענע כל הגוף בכל נשימה), וראיתי גם פעמים שלא הצליח בתעופה להתרומם מרצפת הכלוב לגובה, הפסיק לחזר, אינו מנקה את החברה רק להיפך. נברתי בפורום וגיליתי שטעינו מרה בכך שלא סיפקנו להם ירקות ופירות, והתחלתי להוסיף כל מיני מזון מזדמן, הנקבה גילתה התעניינות ואכלה (גזר ודלעת מגורד, סלמון אפוי), הזכר לא. מה שכן הצליח שגם הזכר אכל זה אוכל תלוי מגג הכלוב (חסה, עגבנייה אדומה) וכן מרק ירקות, ומאז קצת השתפר. אבל עדיין עומד כל היום עם עיניים עצומות ומתנשם בכבידות, ספרתי 180 נשימות לדקה, כנפיים רפויות, נצמד לצד הנקיבה כל הזמן (כנראה לקבל חמימות). היום גם ראיתי שכנראה כנף אחת שמוטה. האם יש מה לעשות, אולי פשוט קיבלנו תוכי זקן. גם לא מובן לי כי הבנתי בפורום שאם יש מחלה זה אמור לגרום למוות תוך כמה ימים, ואילו אצלו המצב נמשך כבר כשלושה שבועות. אני בעיקר דואג לנקיבה שאיבדה חבר. שאלה נוספת, ראיתי הרבה על ביצים לתוכים, ניסיתי לגרד כמה פעמים ביצה קשה חלבון לבד, וגם חלבון עם חלמון, ולא נגעו בזה כלל.
תודה רבה
החכמתי רבות מהפורום ומהתשובות של צבי

RE: למה עדיין אינך יכול לשאול בפורום, איזה סינונים? - יוסף !!! - 04-17-2025

לפי התיאורים הזכר חולה.

RE: למה עדיין אינך יכול לשאול בפורום, איזה סינונים? - צבי דגן - 04-17-2025

דוחן בלבד לא מספיק לתוכי, בדיוק כמו שלחם בלבד לא יספיק לבני האדם.
תזונת התוכים צריכה להיות תזונה מגוונת ומאוזנת.
אם התוכי עומד כל היום עם עיניים עצומות ומתנשם בכבדות, כנראה שמצבו בכי רע ואם לא תיקח אותו לווטרינר, ייתכן שלא ישרוד.
תנסה להאכיל אותו באנשור פלוס (ללא טעמים), פעמיים ביום.
לעניין הביצים, תמשיך לתת כחמישית ביצה בכל יום, עד שהתוכים יבינו שזה מזון אכיל. (תזכור שלא להשאיר את הביצה בכלוב יותר מאשר שעה (ביום חם) או שעתיים (ביום קר).
לגבי החשד שקבלת תוכי זקן, תראה תמונות תקריב של התוכים, תתמקד על אזור הדונגית.
[Image: Nr0xEKg.jpg]

RE: למה עדיין אינך יכול לשאול בפורום, איזה סינונים? - רמתי - 04-17-2025

יתכן מחלה שנמשכה שלושה שבועות והוא שורד?, אם הוא חולה אני מעדיף שימות מהר, ונקנה לנקיבה זכר חדש.

מדובר בתוכונים פראיים, לכן מה הכוונה לתת אנשור פלוס, למלאות את מיכל האוכל באנשור, אני לא מאמין שהוא יתעניין בזה, האם זה טעים להם כל כך. והאם אין בעיה שהנקיבה תאכל את זה.
תודה רבה

RE: למה עדיין אינך יכול לשאול בפורום, איזה סינונים? - צבי דגן - 04-17-2025

(04-17-2025, 07:50 PM)רמתי כתב: יתכן מחלה שנמשכה שלושה שבועות והוא שורד?, אם הוא חולה אני מעדיף שימות מהר, ונקנה לנקבה זכר חדש.
הכול יתכן, אבל סביר יותר שמדובר בגילו המופלג של הזכר.

מדובר בתוכונים פראיים, לכן מה הכוונה לתת אנשור פלוס, למלאות את מיכל האוכל באנשור, אני לא מאמין שהוא יתעניין בזה, האם זה טעים להם כל כך. והאם אין בעיה שהנקיבה תאכל את זה.
תודה רבהתזליף לו את האנשור לתוך הפה בכמות של 2-4 מ"ל. (תזהר שלא תכניס את האנשור לריאות).
אין בעיה שגם הנקבה תאכל את האנשור, זה רק יחזק אותה.

RE: למה עדיין אינך יכול לשאול בפורום, איזה סינונים? - רמתי - 04-18-2025

כבר לא רלוונטי, בזמן שכתבתי אתמול, מת הזכר והפסיק לסבול.

RE: למה עדיין אינך יכול לשאול בפורום, איזה סינונים? - צבי דגן - 04-18-2025

היה צפוי כבר מההתחלה, כפי שכבתי לך לעיל, ציטוט: "אם התוכי עומד כל היום עם עיניים עצומות ומתנשם בכבדות, כנראה שמצבו בכי רע ואם לא תיקח אותו לווטרינר, ייתכן שלא ישרוד"
בכל מקרה, כדאי לך להראות לי תמונה של הנקבה, תוך התמקדות על הדונגית, כדי להעריך את גילה.
כידוע לך, שתנאים אידיאליים, תוחלת החיים של התוכונים אוסטרליים היא בין 5 ל-10 שנים.
ובתנאים פחות טובים תוחלת החיים שלהם היא בין 3 ל-4 שנים.