ערב טוב,
נקלעתי לבעיה עם התוכים שלי (ציפורי אהבה פישר - ציפורי פרא).
אמה ואלון הם היו באותו הכלוב יחד בבידוד מתוכים אחרים כשקניתי אותם בקיץ, הם היו אז בני כמה חודשים.
לאחר שהגיעה תקופת הרבייה שלהם אמה התחילה להטיל כמות ביצים ששווה ל-6.
חיכית כחודש אולי אפילו יותר אך הביצים לא בקעו, כמובן התקשרתי לווטרינר אך נודע לי כי זאת הטלה ראשונה ובגלל זה זה כנראה לא צלח. נאלצתי בכאב רב לזרוק את הביצים ולתת לה להתחיל מחדש.
לאחר פחות משבועיים לאחר זריקת הביצים אמה התחילה להטיל שוב הפעם כל יום ביצה במשך שבוע וחצי, סך הכל יש כרגע 10 ביצים.
הביצים האחרונות היו ברווח של יום, לא ידועה לי הסיבה.
אני מאכילה אותם בכופתיות ויש להם גיר, אני מוסיפה להם מלפפונים וביצה קשה מקולפת והם אכן אוכלים את זה.
אני רוצה להאכיל את הגוזלים לבד אך יש כמה דברים ששאלתי וטרינרים רבים והם לא הצליחו לענות לי על השאלות:
תודה וערב טוב.
נקלעתי לבעיה עם התוכים שלי (ציפורי אהבה פישר - ציפורי פרא).
אמה ואלון הם היו באותו הכלוב יחד בבידוד מתוכים אחרים כשקניתי אותם בקיץ, הם היו אז בני כמה חודשים.
לאחר שהגיעה תקופת הרבייה שלהם אמה התחילה להטיל כמות ביצים ששווה ל-6.
חיכית כחודש אולי אפילו יותר אך הביצים לא בקעו, כמובן התקשרתי לווטרינר אך נודע לי כי זאת הטלה ראשונה ובגלל זה זה כנראה לא צלח. נאלצתי בכאב רב לזרוק את הביצים ולתת לה להתחיל מחדש.
לאחר פחות משבועיים לאחר זריקת הביצים אמה התחילה להטיל שוב הפעם כל יום ביצה במשך שבוע וחצי, סך הכל יש כרגע 10 ביצים.
הביצים האחרונות היו ברווח של יום, לא ידועה לי הסיבה.
אני מאכילה אותם בכופתיות ויש להם גיר, אני מוסיפה להם מלפפונים וביצה קשה מקולפת והם אכן אוכלים את זה.
אני רוצה להאכיל את הגוזלים לבד אך יש כמה דברים ששאלתי וטרינרים רבים והם לא הצליחו לענות לי על השאלות:
- מתי להתחיל להאכיל את הגוזלים ואיך אדע זאת?
- איך מאכילים נכון?
זאת הפעם הראשונה שלי ואיני מנוסה בעניין.
- באיזו אבקה כדאי להשתמש?
- כמה גוזלים כדאי להשאיר לזוג?
אני רוצה להשאיר לפחות שניים היות ואמה ואלון הם תוכי פרא ואינם מוכנים להתקרב אליי, אז לפחות שהגוזלים שלי יהיו איתי וייתנו לי תשומת לב.
- איך להפוך אותם להאכלת יד בצורה הנכונה ביותר?
תודה וערב טוב.