07-09-2025, 08:24 PM
(07-09-2025, 11:41 AM)צבי דגן כתב: גם אני רואה משהו חשוד, ראה בתמונה (מסומן בעיגולים כחולים).
מבחינת נשירת הנוצות, אין לי הרבה מה להוסיף על הנאמר לעיל.
ובכל זאת אומר לך שנשירת נוצות אצל קנרים יכולה להיגרם ממספר גורמים: בעיות עור, טפילים, חוסרים תזונתיים, תרופות, תזונה לקויה, או גורמי לחץ. תנסה לבדוק את הגורמים הנ"ל.
להלן פירוט הגורמים:חשוב לציין כי נשירת נוצות יכולה להיות סימפטום של מצב רפואי חמור יותר, מומלץ לפנות לוטרינר מומחה בציפורים לקבלת אבחון וטיפול מתאים.
- בעיות עור ואלרגיות: גירויים בעור כמו מאלרגיות למזון, חומרי ניקוי או חומרים אחרים יכולים לגרום לגירוד ולנשירת נוצות.
- טפילים: טפילים בין קרציות או כינים יכולים לגרום לגירוד ולנשירת נוצות.
- חוסרים תזונתיים: כמו מינרלים, ויטמין A, ויטמין E, עשויים להשפיע על בריאות הנוצות ולגרום לנשירה.
- מחלות: מחלות שונות, תרופות כבדות, מחלות זיהומיות (ויראליות, חיידקיות או פטרייתיות) גורמים לנשירת נוצות.
- תזונה לקויה: תזונה לא מאוזנת ולא מתאימה לצרכי הקנר עלולה להשפיע על איכות הנוצות ובריאות הכללית של הציפור, מה שעלול לגרום לנשירת.
- לחץ ומתח: שינויים בסביבה, רעש חזק, שינוי מקום מחיה, או גורמים אחרים שמעוררים לחץ ומתח אצל הקנר יכולים להוביל לנשירת נוצות.
- נוצות מלוכלכות: נוצות מלוכלכות או לא מטופחות עלולות לגרום לגירוד ולנשירה.
איפה שסימנת (בחלק האחורי של הרגל) זה בדיוק מה שהתכוונתי
זה נראה כמו שכבה קצת עבה בצבע לבן.
אני יכול לשים משחת סינטומיצין כי בעבר היה לאחד הכנרים קצת נפיחות ואדמויות והמשחה עזרה (בהמלצת וטרינר)
אבל השאלה שלי אם הלבן הזה קשור לקרדיות
כי שלחת לי דברים דומים שזה נראה כמו קשקשים לבנים ברגל ובמקור (במקרה של הכנר אין במקור בכלל אבל ברגל יש את השכבה הלבנה שאני לא יודע אם זה דומה למה שציינת)