(06-09-2025, 07:33 AM)odayaashur כתב: ועכשיו קניתי גוזל חדש בן חודש בערך עכשיו הוא הגיע לניצוי מלא ובדיוק היום הוא עשה את התעופה הראשונה שלו מהיד שלי ישירות לתוך מחבת מלא מים בכיור , מזל באמת שהוא לא היה חם
ואני שואל את עצמי מה אני אמור לעשות עם הדביל הזה ?
אני לא בטוח שהתוכי הוא "דביל", שהרי כך הוא בנוי, כך הוא נולד - לעוף.
מעניין מי אחראי לזה שהוא נפל לתוך המחבת?
האם בכלל זה ניתן ללמידה , ואני לא מלאך וזה לא שהתוכי הזה הוא מהווה את כל ה-24 שעות שיש לי ביממה.
בהחלט ניתן לאלף את התוכי.
יש לנו אתר מספר מאמרים שעוסקים באילוף, כדאי לעיין בהם: אילוף והתנהגות
עוד שאלה ראיתי שכתבו פה כמה פעמים ששמים לתוכי עצים כדי לכרסם וגם כדי לשייף בהם את הרגליים , על איזה עצים מדובר?
כל עץ שאינו רעיל, כמו: כל ההדרים למיניהם, אגוז המלך, פקאן, מנגו, היביסקוס, כל סוגי הדקלים, אקליפטוס, תאנה, תפוח, אגס, שקד, רימון
ראה גם כאן: צמחים מותרים וצמחים רעילים
מאיפה מביאים אותם?
ניתן למצוא את חלקם בחורשים ובפארקים וחלק אחר - בשדות חקלאים.
06-09-2025, 04:32 PM
מקפיץ שוב ....
06-09-2025, 05:17 PM
למה אתה מקפיץ שוב?
מה בדיוק לא היה ברור לך? ואולי אתה רוצה להדגיש פרטים נוספים? אנא, פרט.
06-09-2025, 07:20 PM
הא
סורי צבי לא ראיתי את התגובה שלך היא הייתה בדף 2 ![]()
06-09-2025, 07:46 PM
הבנת את כל מה שכתבתי לעיל?
להזכירך: אני לא בטוח שהתוכי הוא "דביל", שהרי כך הוא בנוי, כך הוא נולד - לעוף. מעניין מי אחראי לזה שהוא נפל לתוך המחבת? יש לנו אתר מספר מאמרים שעוסקים באילוף, כדאי לעיין בהם: אילוף והתנהגות כל עץ שאינו רעיל, כמו: כל ההדרים למיניהם, אגוז המלך, פקאן, מנגו, היביסקוס, כל סוגי הדקלים, אקליפטוס, תאנה, תפוח, אגס, שקד, רימון ראה גם כאן: צמחים מותרים וצמחים רעילים ניתן למצוא את חלקם בחורשים ובפארקים וחלק אחר - בשדות חקלאים.
06-09-2025, 09:39 PM
עיין גם כאן: עצים בטוחים עבור מוטות עמידה לתוכים ולציפורי שיר
06-10-2025, 08:54 PM
נשאר לי קצת אבקה של הדייסה והתוכי שלי עדיין לא גמול אני לא רוצה לקנות סתם חבילה שלמה כי אנינ לא אצטרך את כולה
יש למישהו רעיון בישבילי ?
06-11-2025, 11:43 AM
הי מה קורה.
הגוזל שהוא לומד לעוף לא יעוף אליך אלא ילמד קודם לזנק ולנסות לעוף. בכמה ימים הראשונים את צריכה לתפוס אותו בעצמך באוויר שילמד שאליך נוחתים. בימים הראשונים הוא יתקע בקירות יפול לדברים וזה חשוב מאוד לשים לב טוב שלא קורה דבר מסוכן. אחרי שהוא לומד לעוף טוב תקראי לו כמו שעשית כל פעם [ אם עשית וקראת לו ] עם דייסה כשהוא רעב לפני האכלה והוא יעוף אליך ככה לתרגל בוקר וערב עדיף לתרגל לא ממש בערב אלא יותר בשלב השקיעה כשהתוכי פעיל יותר. בהצלחה. עדכון: שלי הגדול בא אלי מכל מקום כמעט, ויודע לעוף מצוין אבל אני עדיין חושש לצאת איתו גם אני מחכה שהקטן שלי ילמד לעוף טוב ומאולף כדי שנצא איתם ביחד.
היי אני כבר לא עושה לתוכי שלי תעופה חופשית.. אני רק משחררת אותו בבית עושה לו קצת טריקים.. כי גם ככה יש אזעקות ואנחנו גרים ותל אביב שזה עיר רועשת אז תמיד יש איזה אמבולנס או רעש אחר שאני פוחדת שיפחיד אותו והוא יברח כמו השתיים האחרים שהיו לי..
אה וגם כמה יעלה לי וטרינר לבדיקה כללית ולשיוף או גזירת ציפורניים? |
|