הכנת הדייסה בשיטה המומלצת ביותר
- נשטוף היטב את הידיים במים וסבון, נכין את כל הכלים הדרושים להכנה והאכלה.
מומלץ מאוד להשתמש בכלים מעוקרים (נקיים עם מים וסבון ושעברו שטיפה במים רותחים או במדיח בטמפרטורה גבוה) או כלים חד פעמיים שהיו אורזים בשקית.
- יש להרתיח מים להשמדת החיידקים במים, לאחר מכן ניתן להם להתקרר ל-50 מעלות (מדחום דיגיטלי מאוד עוזר פה) במידה ונערבב את האבקה עם מים בטמפרטורה הגבוה מ-55 מעלות חלק מרכיבי הפורמולה יהרסו.
- נשקול את כמות האבקה וכמות המים כדי לקבל את יחס המוצקים הרצוי, או שנשתמש בטבלה של יחס לפי מידת נפח (פחות מדויק).
נוח יותר לעשות זאת ישירות על מאזניים דיגיטליות, עם כוס נקייה עליו.
נאפס את המאזניים ונתחיל את השקילה ישירות לתוך הכוס של האבקה והמים ונערבב.
לדוגמה אם אני רוצה 100 גרם דייסה ביחס של 22% מוצקים, נערבב 22 גרם אבקה עם 78 גרם מים מה שיתן לנו 100 גרם דייסה עם 22% מוצקים.
דוגמה נוספת אם אני רוצה 40 גרם דייסה ביחס של 24% מוצקים החישוב הוא ככה: 40 כפול 24% (או 0.24) ייתן לי 9.6 שזה הכמות בגרמים של אבקה שעלי להוסיף, וכמות המים היא 40 פחות 9.6 גרם אבקה = 30.4 גרם מים. חישוב פשוט וקל.
- במידה ואין מאזניים נשתמש בטבלת הנפח (פחות מדויק).
- נערבב היטב ונקפיד שלא יהיו גושים.
- נמדוד את טמפרטורת הדייסה עם המדחום הדיגיטלי, ונחכה שתרד לטווח של 39-40 מעלות, רק אז ניתן להאכיל את הגוזל, בעזרת כפית מכופפת או מזרק ( קראו על שיטות האכלה בתחילת הפרק).
- יש להשאיר את המדחום לאורך כל האכלה בתוך הכלי עם הדייסה, במידה והטמפרטורה יורדת מתחת ל-37 מעלות, ניתן להשתמש באמבט מרי, קערה עם מים רותחים שבתוכה נשים את הכוס עם הדייסה ונערבב היטב עד לחזרה לטמפרטורת אוכל תקינה, או לשים ישירות את המזרק בכוס עם מים חמים לכמה שניות (פחות מומלץ, גם בגלל בלאי המזרק וגם חוסר דיוק בטמפרטורה בתוך המזרק).
- לאחר האכלה יש לזרוק את הדייסה הנותרת, ולשטוף את כל הכלים היטב.