איך מכינים דייסה כאשר אין לך את הוראות היצרן?
אחוז המוצקים בדייסה עבור כל גיל של הגוזל ומספר האכלות שיש להאכיל ביום.
לדוגמה להכנת דייסה בעלת 22% מוצקים, נשים בקערה כוס אחת של אבקה + שתיים וחצי כוסות של מים.
שימו לב שכוס מים שוקלת יותר מכוס אבקה, לכן עבור 1 יחידת נפח של אבקה ו-1 יחידות נפח של מים יחס המוצקים הוא בסביבות ה-40% אחוז ולא 50% כמו שלפעמים אנשים טועים לחשב.
- 0-3 ימים: 10% עד 12% מוצקים, ולאכיל כל שעתיים במשך 20 שעות ביממה.
- 3-6 ימים: 12% עד 20% מוצקים, ולהאכיל בין 6-7 האכלות ביום במשך 18 שעות ביממה.
- 7-10 ימים: 20% עד 24% מוצקים, ולהכיל 6 האכלות ביום במשך 17 שעות ביממה.
- 10 ימים ועד גמילה: 24% עד 28% מוצקים, ולהאכיל 4-5 האכלות ביום במשך 16 שעות ביממה.
- 27% מוצקים, נפח 1 אבקה, ו-2 נפחים של מים.
- 22% מוצקים, נפח 1 אבקה, ו-2.5 נפחים של מים.
- 19% מוצקים, נפח 1 אבקה, ו- 3 נפחים מים.
- 17% מוצקים, נפח 1 אבקה, ו- 3.5 נפחים מים.
- 15% מוצקים, נפח 1 אבקה, ו- 4 נפחים מים.
- 13% מוצקים, נפח 1 אבקה, ו- 5 נפחים מים
- 11% מוצקים, נפח 1 אבקה, ו- 6 נפחים מים
- 9% מוצקים, נפח 1 אבקה, ו-7 נפחים מים.
![[Image: HiRLJAX.gif]](https://i.imgur.com/HiRLJAX.gif)
![[Image: HiRLJAX.gif]](https://i.imgur.com/HiRLJAX.gif)