- טמפרטורת הדייסה תהיה 42°C - 43°C.
- שים לב שלא תהיה "האטה בזפק" כלומר שהמזון בזפק נעכל כולו והוא ריק.
אם אתה מגלה האטה-בזפק ניתן לערבב מים עם דבש טהור, ולהאכיל את הגוזל בכמות קטנה, להמתין ולקוות לשיפור, אם אינך מזהה שיפור, יש לגשת מייד לויטרינר.
- הטמפרטורה בסביבתו במצב רגיל צריכה להיות 27 עד 28 מעלות.
- כשהוא חולה אפשר להגביר את הטמפרטורה ל- 32-35 מעלות כשאתה מאפשר לו להימלט למקום קריר יותר.
- תמיד אפשר לבדוק, אם רגליו קרות ניתן להסיק שקר לו ועליך להעלות את טמפרטורת הסביבה.
מכיוון שבדיקת רגלי הגוזל ע"י מישוש איננה בדיקה אובייקטיבית אני ממליץ לבדוק את הטמפרטורה ע"י מד-חום דיגיטלי מדויק.
- אין לך מה לדאוג בעניין כמות האוכל, כשישבע יפסיק לאכול.
כרגע הוא במצב חלש, הפסיד ממשקלו ולכן טוב שהוא אוכל הרבה.
- תמשיך לספק לו תזונה מאוזנת.