(01-23-2019, 09:11 PM)צבי דגן כתב: יש לי להגיד לך מספר דברים:אין ספק שזה חלומי לראות תעופה חופשית ויש לי רצון אמיתי ליישם אותו בצורה הטובה ביותר שגם התוכית שלי תהנה מתעופה חופשית וגם אני אהנה לראות אותה מרחפת וחוזרת אליי.
הלוואי והיה לי את המקום לעשות כזה כלוב זה היה מקל עליי מאוד.
- האימונים בבית צריכים להיות אינטנסיביים עד שתרגיש שהתוכית בוטחת בך לגמרי והיא חוזרת אליך בכל מצב.
ברור לי שזה מה שצריך להיות, אבל לחזור אליי בכל מצב זה צריך להיות שאני קורא לה גם בלי צ'ופר וזה כרגע לא קורה
- לפני שאתה יוצא החוצה, כדאי לך להגדיל את המרחק בינך לבינו בהדרגה ואם אין לך מרחב מספיק גדול, לפחות תשתמש בחדרים השונים שיש בבית (התוכי יהיה בחדר אחד ואתה תקרא לו מחדר אחר).
אין ספק שהגדלת המרחק חייבת להיות השאלה אם אני קורא לה כשאין קשר עין האם היא תבוא?
- אל תנסה לעשות לה תעופה חופשית בחוץ לפני שהתוכית מכירה היטב את הסביבה שבו אתה משחרר אותה.
התוכית יוצאת איתי לא מעט החוצה ועדיין עד שהיא לא תתעופף בחוץ לא נראה לי שהיא תכיר את הסביבה, אבל זה צריך להיות עם רתמה וחוט מספיק ארוך שהיא תרגיש חופשיה להתעופף מספיק רחוק ועדיין יהיה מקדם ביטחון.
אני באופן אישי לא מכיר רתמה עם חוט כזה ולעשות משהו מאולתר קצת מפחיד שזה לא ישתחרר פתאום.
- יש מגדלים שבונים, למטרה זו כלוב ארוך, הן כדי לאמן את התוכי ובמיוחד כדי שהתוכי יכיר את הסביבה שלו.
משהו דומה לכלוב הזה:
אם הייתי מכיר מישהו שיש לו חממה ארוכה זה היה יכול להיות פתרון לא רע אבל לצערי אין לי מקום ואני לא מכיר מישהו שיש לו מקום דומה לדבר כזה.
השאלה איך אפשר לעשות את זה בצורה בטוחה כדי שהיא תכיר את הסביבה בתור התחלה לאימונים עם מקדם ביטחון (שגם את זה אני צריך למצוא) ובהמשך לתעופה חופשית אמיתית