(06-13-2025, 09:41 AM)odayaashur כתב: לגבי השתייה שאלתי היא האם לשים את המים בקופסא הלבנה בדיוק כמו שאני שם את האוכל אוכל או מתקן אחד כמו של התוכים הקטנים יותר שזה כמו מיכל מים הפוך עם פתח
עדיף לשים את המים במתקו ייעודי, כמו בתמונות האלה:
לגבי האוכל שמתי לו אתמול אבטיח והוא אשכרה פירק אותו גם הדבקתי עליו הרבה כופתיות שגם אותם הוא אכל בזכות זה.
הוא בתהליך גמילה זה בסדר שהוא מראה רעב נורא לדייסה (צעקות וכדו') וכשאני מאכיל אותו הוא נראה במעין בולמוס והטרף אבל בתכלס הוא לא אוכל הרבה, זה נורמל?
בהחלט - נורמלי.
לגבי הצעצועים ראיתי שיש מיליון סוגים, מה צריך להביא לו איזה סוג איזה רעיון?
רצוי לתת לתוכי לפחות צעצוע אחד מכל קבוצה:תראי במאמר הזה: צעצועים לתוכים
- צעצועי "התעמלות": נדנדה, סולם וכדומה.
- "צעצועי רגל": אלו הם צעצועים שמונחים על הרצפה והתוכי אמור לשחק בהם בעזרת רגלו. משחק כזה מפתח את הקואורדינציה ואת המוטוריקה של כף הרגל.
- צעצוע מתכלה: התוכי מפרק את הצעצוע המורכב מחבלים, רצועות עור וכדומה.
- צעצועי חיפוש מזון: מחביאים פריט מזון נחשק בתוך הצעצוע והתוכי מנסה להוציאו. אלו הם צעצועים מתוחכמים המאתגרים את התוכי.
אני בסך הכל רוצה חיית מחמד בבית לא מעוניין לעשות דוקטורט בעניין גדילה ובריאות של תוכים, מבינים?
המשפט הזה לא מובן לי!
אם לא תדאגי לבריאותו של התוכי, תוחלת החיים תהיה קצרה, איכות חיו תהיה ירודה והוא לא ישרוד.
כמובן הירקות שאני שם לו שזה לבינתיים בעיקר סלק גזר וקולורבי, הוא לא נוגע בהם ואני די מבין אותו, זה בסדר או שאני צריך לעשות משהו כי הבנתי שתכלס פירות זה לא הכי מומלץ לתת הרבה ובאבטיח לדוגמא יש מלא סוכר.
את צודקת שצריך להמעיט בפירות (מלבד אצל הלורים), תמשיכי להציע לו ירקות מסגים שונים עד שיתרגל אליהם ויאכל.
תגובות באשכול הזה |
דברים הנדרשים לכלוב - על ידי odayaashur - 06-12-2025, 02:06 PM
RE: דברים הנדרשים לכלוב - על ידי odayaashur - 06-12-2025, 02:38 PM
RE: דברים הנדרשים לכלוב - על ידי צבי דגן - 06-12-2025, 02:59 PM
RE: דברים הנדרשים לכלוב - על ידי odayaashur - 06-12-2025, 03:14 PM
RE: דברים הנדרשים לכלוב - על ידי צבי דגן - 06-12-2025, 03:38 PM
RE: דברים הנדרשים לכלוב - על ידי צבי דגן - 06-12-2025, 03:40 PM
RE: דברים הנדרשים לכלוב - על ידי odayaashur - 06-12-2025, 05:26 PM
RE: דברים הנדרשים לכלוב - על ידי צבי דגן - 06-12-2025, 06:33 PM
RE: דברים הנדרשים לכלוב - על ידי odayaashur - 06-13-2025, 09:41 AM
RE: דברים הנדרשים לכלוב - על ידי צבי דגן - 06-14-2025, 11:52 AM
|