(05-06-2024, 12:45 PM)צבי דגן כתב:(05-06-2024, 11:00 AM)פינקים כתב: לא נעים לי לענות כאשר אתה תוקף ולא מדבר בצורה עניינית, מכבדת ודמגוגית.
אני לא תוקף אותך אלא רק מסביר לך את עמדתי.
מלבד זאת, אתה התחלת בביטוי " מפמפמים", ועניתי לך באותו הסגנון.
וכמו שרשמתי כבר פעמיים, אני לא מוסמך לענות על שאלות אלו, ואין לי את ההוראה והיכולת לכך.
חבל שאתה לא יודעלהגן על אמונותיך בבחינת "הווי שקוד ללמוד תורה ודע מה להשיב לאפיקורס" (אמרה מ"פרקי אבות").
(אני מניח שאתה גם יודע את התשובות בעצמיך...) אני יודע את מה שאמרתי לך לעיל
וכמו שאני לא יכול להתווכח איתך בנושאים שאין לי ידע בהם, כך אתה לא יכול להתווכח איתי בנושאים שאין לך ידע תורני בהם.
מאין לך איזה ידע תורני יש לי?
ובנוסף, זו לא צריכה להיות סיבה שלא תתייחס עניינית שהרי אתה לא עושה מעשים רק מתוך הרגל באופן אוטומטי, שלא מתוך מחשבה או כוונה בעשיית המעשה, בבחינת "מצוות אנשים מלומדה".
מומלץ שתבדוק את הנאמר על זה בספר ישעיה פרק כט, פסוקים יג - יד.
אין צורך להשתמש בסיסמאות מסוגים שונים, כולנו יודעים באמת איפה האמת ולצערי גם בציבור הכללי יש פילוגים גדולים יותר בין השמאל לבין עצמם...
אולי זה נכון, אבל לא כמו בעולם הדתי עוד לא שמעתי שבחור מהשמאל יסרב להתחתן עם בחורה מהימין, כפי שיש בעולם החרדי.
למשל: בחור מחסידי גור (או אחר) לעולם לא יתחתן עם בחורה ממוצא ספרדי.
או ההורים של תלמידות ממוצא אשכנזי, סירבו לקבל את פסיקת בג"ץ לקלוט בנות מזרחיות בבי"ס של האשכנזיות.
וגם: מנהלת סמינר ספרדי בי-ם, סירבה לקבל בנות ממוצא אשכנזי.
וגם: דו"ח מבקר המדינה בנושא אפליית התלמידות הספרדיות מתאר את השיטה הגזענית הנהוגה זה שנים רבות בבתי הספר החרדים.
וישנן עוד דוגמאות רבות!
האם זה קורה גם אצל החילונים? - ממש לא!
גם אם יש לי תשובות, ויש, אין זה תפקידי לענות תשובות לכל החפץ בכך.
זו התחמקות עלובה למי שאין לו תשובות טובות לכל הסוגיות שהבאת לעיל.
⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇פנה למקומות הנכונים, לאנשים הנכונים, ותקבל מענה.
אני מציע שאתה תפנה ותחזור לכאן עם תשובות טובות ולא מתחמקות.
ובא לציון גואל
#זכר נפגעי השואה יזכרו לעד בליבנו , לא נשכח מאין באנו מהי מטרתנו ולאן אנו חותרים. (חיים צירקישינסקי)
אשמח שתסביר לי איך בדיוק זה קשור לדיון שלנו כאן?
אני לא רוצה להיכנס לוויכוח הזה אבל רק מציין שכתבת על חרדים אם תקח לדוגמה דתיים לאומיים תמצא בקושי דברים כאלה אם בכלל
(סליחה על התגובה חודשיים אחרי
שנה לטבח לא נשכח ולא נסלח דורשים נקמה