08-14-2022, 09:57 AM
- כל יום לתת ירק או פרי, לתת יותר ירקות מאשר פירות. (את הפירות אפשר פעמיים בשבוע אפילו שלוש)
אסור לתת: בצל, תפוח אדמה, גרעינים של תפוח (תפוח עצמו אפשר), שוקולד, אבוקדו, עגבנייה, תות (התותים חשודים שהם מרוססים והריסוס חודר לתוכם), ענבים לתת רק מעט, לא על בסיס קבוע כי זה עלול להזיק לכליות, אבל מותר פעם בשבוע, פטרוזיליה ומזונות מעובדים/תעשייתיים.
- בדרך כלל נותנים: גזר מגורד, סלק מגורד, מלפפון, קישוא, גמבה ללא הזרעים שבתוכה, פלפל חריף לא הזרעים שבתוכו, חסה, אגס לא הזרעים שבתוכו, עלי בייבי, סלרי, תפוח לא הזרעים שבתוכו, ברוקולי (לא מבושל), כרובית (לא מבושלת), תירס טרי וגרוס (לא מבושל) ופירות בהתאם לעונות השנה (אבטיח, מנגו, תאנים, ענבים ועוד)
בנוסף, יש להיזהר מירקות ופירות מרוססים. יש לשטוף היטב או לקנות לא מרוססים.
- פרטים נוספים בנוגע למזון ביצים: כדאי לתת מזון ביצים מוכן, מעין אבקה. יש לכך מספר יתרונות מאשר ביצה קשה רגילה: פחות עבודה, פחות לכלוך, ביצה קשה רגילה אסור לשים בכלוב יותר מחצי שעה כי זה "מושך" חרקים ובעונת הרבייה צריך ביצים באופן קבוע, לכן קונים מזון ביצים מוכן (האבקה).
- תערובת השרייה ונבטים: יש כאלה שמעדיפים לקנות את תערובת הזרעים המותאמת להשרייה, שבאה מוכנה, מהחנות ואז להשרות אותם.
אחרים מעדיפים לקנות בשוק את כל הרכבים ולערבב אותם, יוצא הרבה יותר זול.
יש להתאים את גודל הזרעים לגודל הציפור.
- תוכלי להכין בעצמך, ראי כאן: השרייה (תערובת השרייה) - איך, כמה ולמה?
וגם כאן: השרייה והנבטה - הכנה והגשה
- כדאי מאוד לעיין גם כאן: זרעים יבשים, זרעים מותפחים ונבטים - ערכם התזונתי