07-04-2022, 10:22 AM
- טמפרטורת הדייסה צריכה להיות 42°C - 43°C .
כדי שלא תתקרר, צריך להחזיק את הכלי עם הדייסה בתוך כלי נוסף עם מים חמים.
- שים לב שלא תהיה "האטה בזפק" כלומר שהמזון בזפק נעכל כולו והוא ריק.
- תנאים ונסיבות שעלולים להביא להאטה בזפק:
שינוי פתאומי (ולא הדרגתי כמתואר לעיל) של המזון המוגש.
דייסה שהייתה סמיכה מידיי שלא מתאימה לגיל הגוזל.
זיהומים בקטריאליים/חיידקיים.
הגוזל אכל דייסה קרה מידיי.
- אם אתה מגלה האטה-בזפק ניתן לערבב מים עם דבש טהור, ולהאכיל את הגוזל בכמות קטנה, להמתין ולקוות לשיפור, אם אינך מזהה שיפור, יש לגשת מיד לווטרינר.
- אם אתה מגלה נפיחות בזפק שנראית כבלון שנוצר ע"י גזים שהפרישו חיידקים, דע שהאכלת במזון מזוהם ולא נקי, כלי האכלה לא נקיים, או סביבה לא נקייה, ברוב המקרים האירוע מסתיים במות הגוזל.
- למי שזו לו ההתנסות הראשונה בהאכלת-יד מומלץ להתחיל עם תוכי שנוח להאכלה כמו: קוקטייל, דררה, לורי קשת ולקחת גוזל כבר החל בתהליך הניצוי.
- אם הגוזל פולט את המזון, סימן שהדייסה קרה מידיי, או שהזפק מלא מידיי.
- לאחר כל ארוחה, נקה היטב את הכלים בסבון ושטוף במים רבים. רצוי אפילו לחטא (סטריליזציה), דאג לניקוי של סביבת הגוזל ושמור על הניקיון ככל שניתן.
- חשוב מאוד להאכיל בכמויות נכונות ועל פי גיל הגוזל , כמות המזון צריכה להיות שווה בערך ל- 10%-12% ממשקל גופו.
- יש לשקול את הגוזל יום יום לפני הארוחה ולוודא שמשקלו תואם את גילו וכי הוא עולה המשקל.
אם הכנת את הדייסה לפי ההוראות (ביחס נכון של מים ואבקה), אין צורך שהגוזל ישתה עוד מים.
אני לא מתיימר להעריך את גילו אבל הוא נראה גוזל מנוצה - פירחון שבקרוב יוכל להיות עצמאי.