06-23-2022, 10:36 AM
(06-23-2022, 10:14 AM)אהבת חיות כתב: אני לא יודע אם הוא מדבר ספציפית לתוכונים או באופן כללי, אבל אם מדובר באופן כללי אני רוצה להזכיר שלא מעט אנשים מאכילים גוזלים בני יומם, ובכדי להאכיל אותם חייבים להוציא אותם, כך שאני חושב שהם פחות רגישים ממה שאנחנו חושבים, לגבי תוכונים אין לי מושג.
- כשמוציאים גוזל להאכלה ידנית, מנתקים את הקשר שלו עם הוריו הביולוגיים ואין חשש שההורים ידחו אותו.
- כשמוציאים גוזל להאכלה ידנית, לא מומלץ לעשות את זה לפני גיל שלושה ימים ועדיף - שבעה ימים ולא רק בגלל הרגישות שלו לשינוי טמפרטורה אלה גם בגלל החשיבות שיש למזון הראשוני של ההורים.
- במזון הראשוני של האם זוהו המון מרכיבים (יותר ממאתיים), וכן נוגדנים שעוזרים לגוזל במיוחד בתחילת חייו, שבהן המערכת החיסונית שלו חלשה או שלא קיימת.
בימים הראשונים האם מפרישה חומר שקוף בצבע צהבהב בדומה לקולוסטרום אצל היונקים, שמגן על בריאות הגוזל בימיו הראשונים.
- הגוזל מוחזק באומנת ששומרת על טמפרטורה ולחות מתאימה, ובמשך ההאכלה הגוזל הרך נמצא בכלי קטן מרופד (בד"כ בנייר מטבח) ששומר על הטמפרטורה של הגוזל.
- בהאכלה ידנית, אין לנו ברירה אלא להוציא את הגוזל מהאומנת ואז משתדלים שההאכלה תהיה מהירה ומחזירים את הגוזל לאומנת.
אבל, כאין הכרח, למה צריך לטרטר את הגוזל ולהוציא אותו מתיבת הקינון?