הנוצה היא המאפיין העיקרי של מחלקת העופות.
הנוצה היא מבנה חלבוני קרני, שמתפתח משכבת התאים החיצונית של העור, בדומה להתפתחות הקשקשים אצל הזוחלים.
אחרי שהסתיימה צמיחת הנוצה, אין בה עוד תאים חיים.
יתרונן של הנוצות הוא במשקלן הקל, בחוזקן הפיזי, ביכולת הבידוד שלהן ובחיכוך הנמוך, שהן יוצרות במגע עם אויר ומים.
הן מגנות על גוף התוכי פיזית, מבודדות אותו ומאפשרות את התעופה.
הצבעים השונים של הנוצות משמשים בין היתר לצורך הכרה, חיזור והסוואה.
הנוצה היא מבנה חלבוני קרני, שמתפתח משכבת התאים החיצונית של העור, בדומה להתפתחות הקשקשים אצל הזוחלים.
אחרי שהסתיימה צמיחת הנוצה, אין בה עוד תאים חיים.
יתרונן של הנוצות הוא במשקלן הקל, בחוזקן הפיזי, ביכולת הבידוד שלהן ובחיכוך הנמוך, שהן יוצרות במגע עם אויר ומים.
הן מגנות על גוף התוכי פיזית, מבודדות אותו ומאפשרות את התעופה.
הצבעים השונים של הנוצות משמשים בין היתר לצורך הכרה, חיזור והסוואה.