![]() |
|
גמילת קוקטייל - גרסה מובנת להדפסה +- פורום תוכיפדיה (https://tukipedia.com) +-- פורום: שאלות ותשובות (https://tukipedia.com/forumdisplay.php?fid=1) +--- פורום: גידול תוכים (https://tukipedia.com/forumdisplay.php?fid=2) +--- אשכול: גמילת קוקטייל (/showthread.php?tid=4963) |
גמילת קוקטייל - משפחת שכטר - 02-25-2026 שלום, רציתי לשאול האם לקנות דיסה נוספת לגוזל שלי (קוקטייל) הוא בן 9 שבועות , מנוצה, ונגמרה לו הדיסה הקודמת האם הוא עדיין זקוק לדיסה או שיכול להסתדר עם מזון אחר? ואם צריך דיסה אז עוד כמה זמן ? מלפני שבועיים בערך הוא כבר לא מתלהב מהדיסה התחיל לברוח לי אחרי שאכל כ 3 מ"ל (במקום 10 שאכל במרץ עד אז) הורדתי לו לפעם ביום והוא כן אכל את הדיסה יפה עד אתמול שנגמר חוץ מזה במשך היום הוא מפצח גרעיני חמניות בלבד ואוכל עדשים מושרים תודה רבה RE: גמילת קוקטייל - רענן - 02-25-2026 (02-25-2026, 02:53 PM)משפחת שכטר כתב: שלום, אהלן אחי קודם כל לא טוב רק גרעינים צריך השריה ודוחן ולא גומלים בפעם אחת אם הוא עדיין רגיל לאכול דייסה אז צריך לקנות עוד אם הוא אוכל ממש בלי בעיות אז אתה יכול לנסות ואם אתה רואה שהוא פתאום יורד במשקל הרבה אז תקנה עוד דייסה RE: גמילת קוקטייל - צבי דגן - 02-25-2026 גוזל קוקטיל בן 9 שבועות, אמור להיות גמול. אם הוא עדיין לא גמול, אתה צריך לגמול אותו באופן הדרגתי ולא לכפות את הגמילה באופן פתאומי. איך עושים את זה? ראה כאן: גמילה נכונה ולא גמילה כפויה ההתנהגות שלו, כפי שאתה מתאר לעיל, מוכיחה זאת. תפריט של זרעי חמניות בלבד, מקצרת לו את תוחלת החיים. תפריט שבועי לתוכי שלך - הצעה התזונה הנכונה לתוכי צריכה להיות מגוונת ומאוזנת:
אסור לתת שקד מר (קטן ורחב יותר ביחס לשקד רגיל) – מכיל ציאניד. מסיבה כלשהי שקדים מרים נפוצים בתערובות לתוכים גדולים, במידה ונמצאו, יש להוציאם. כמו כן, לא לתת לתוכי מזון שהוכן עבור בני האדם - הוא מכיל כמויות גדולות מידי של תבלינים (במבה, ביסלי , דוריטוס וכדומה) וכן - משקאות לא טבעיים (קולה, ספרייט, סודה וכדומה). שים לב, תוכים שלא הורגלו למגוון מזונות מגיל מאוד צעיר, יתקשו להתרגל אליהם בגיל מבוגר. זה לא אומר שצריך לוותר, תמשיך להציע להם עד שיטעמו ואז הם ימשיכו להעז ולאכול. RE: גמילת קוקטייל - משפחת שכטר - 02-26-2026 תודה רבה על המענה שלכם, וסליחה שאני שואל שוב - אין לי מישהו אחר להתייעץ איתו ![]() אני לא ידע איך לעזור לו להיגמל כי כבר שבועיים פלוס אני מנסה ואין התקדמות זה לא שאני מביא לו רק חמניות, אני שם לו את כל התערובת הרגילה אבל הוא בוחר רק חמניות בכל השאר הוא רק משחק, מכניס לפה ומוציא, וניסיתי גם להשרות לו את התערובת וזה לא עזר. התחלתי גמילה כבר לפני יותר משבועיים לא בכוח בכלל אלא במקביל להאכלת דייסה כי הוא כבר לא הסכים לאכול יותר ממעט מאד דייסה והתעניין באוכל הרגיל אבל זה נראה שהוא לא מצליח לפצח את הדוחן הקטן או שהוא לא רוצה, והוא גם לא מוכן לשתות מים אלא רק ממזרק... איך אני יכול לעזור לו להיגמל? לקנות לו עוד דייסה זה יעזור לו? לא בא לי להשקיע סכום וזה סתם ילך לפח. ועוד משהו, מישהו הביא לי כעת חבילה פתוחה של דייסה שעבר לה התאריך לפני שנתיים (הוא טוען שמאכיל איתה), מומלץ להשתמש בזה בינתיים רק עד שנסיים את הגמילה? RE: גמילת קוקטייל - רענן - 02-26-2026 (02-26-2026, 09:04 AM)משפחת שכטר כתב: תודה רבה על המענה שלכם, וסליחה שאני שואל שוב - אין לי מישהו אחר להתייעץ איתו לגבי הדחיסה נראה לי שאפשר זה לא הכי קריטי לפי מה שידוע לי תחכה למענה של צבי הוא יודע יותר ממני ותנסה להוריד לו את הגרעינים/להוציא הרבה מהם ולהוריד לו את הארוחת צהריים ותראה אם הוא מתחיל לאכול ואם אתה רואה שהוא עושה שביתת רעב כמובן תן לו דייסה RE: גמילת קוקטייל - צבי דגן - 02-26-2026 (02-26-2026, 09:04 AM)משפחת שכטר כתב: אני לא ידע איך לעזור לו להיגמל כי כבר שבועיים פלוס אני מנסה ואין התקדמות
RE: גמילת קוקטייל - משפחת שכטר - 02-27-2026 תודה גדולה לכם על המענה אני חושב שאנחנו נתקעים איתו על הגמילה ממזרק כי כשאני מביא לו דיסה מהאצבע הוא לא מעוניין ורק כשזה ממזרק הוא אוכל בהתלהבות ואם אני לא נותן לו מהמזרק, הוא לא אוכל.. אותו דבר לגבי מים. להתעקש לא לתת לו דייסה ממזרק אלא רק מהאצבע? (אגב הוא מואכל על ידנו מגיל 3 ימים בערך כשההורים נטשו) ועוד משהו, מה יכולה להיות הסיבה שהוא משתדל להימנע מעמידה על רגל מסוימת? ועוד משהו, את התערובת הרגילה כדאי להשרות לו שיתרכך או שאין צורך? RE: גמילת קוקטייל - צבי דגן - 02-27-2026 צריך להתעקש כדי שיאכל מזונות מוצקים. אבל, במקביל, יש לדאוג שלא ירד במשקל יותר מ-10%. אם ירד יותר, צריך להשלים בעזרת הדייסה. לעניין תערובת הזרעים, צריך לתת לו תערובת יבשה וגם - תערובת מושרית (ההשריה מעשיר את חומרי התשמורת שיש בזרע). ראה גם: השרייה והנבטה - הכנה והגשה לגבי העמידה על רגל מסוימת, תראה סרטון. RE: גמילת קוקטייל - משפחת שכטר - 02-27-2026 אני מתכוון לשאול אם התערובת תהיה מושרית וקצת רכה, האם זה יעזור לו להצליח לפצח את הגרעינים הקטנים שהוא לא מצליח כעת לשבור אלא רק משחק איתם והוא ירד בשבועיים האחרונים מעל 10%, לתת לו בכל אופן ממזרק? ניסיתי שוב מהאצבע והוא לא אוכל בכלל, רק מחכה למזרק... RE: גמילת קוקטייל - צבי דגן - 02-27-2026 התערובת המושרית צריכה להיות רכה אבל אסור שתהיה עם רקבון ו/או התחלה של ריקבון וזאת תקבל ע"י החלפת מים בכל שעתיים. ועדיף יותר, בזמן ההשריה, להחדיר אוויר לתוך המים (אפשר לעשות את זה משאבת אקווריום + אבן אוויר מתאימה). בכל פעם שהוא יורד במשקל, יותר מאשר 10%, תוסיף לו דייסה (ממזרק, מכפית או בכל צורה אחרת) עד שיתרגל לאכול רק מזון מוצק. |