![]() |
מחלת תוכי קוקטייל - גרסה מובנת להדפסה +- פורום תוכיפדיה (https://tukipedia.com) +-- פורום: שאלות ותשובות (https://tukipedia.com/forumdisplay.php?fid=1) +--- פורום: המרפאה הווטרינרית (https://tukipedia.com/forumdisplay.php?fid=4) +--- אשכול: מחלת תוכי קוקטייל (/showthread.php?tid=4940) |
מחלת תוכי קוקטייל - אריאל קמרי - 10-13-2025 ערב טוב, רציתי להתייעץ על גידול במקור של תוכי קוקטייל של הסבתא שלי לתוכי יש גידול מוזר וגדול באיזור המקור הוא כן אוכל ומתנהג רגיל אגב התוכי מבוגר לרוב יש לי ידע אך כרגע אין לי כלכך ידע בנושא RE: מחלת תוכי קוקטייל - צבי דגן - 10-13-2025 לא נראה לי שיש לזה קשר לגיל. תוחלת חיים של הקוקטיילים הוא 7-10 שנים ובתנאי שהתוכי מקבל את כל צרכיו וחי באיכות חיים טובה = כלוב גדול מספיק ותזונה מאוזנת. יתכן שמדובר בקרדיות (אקריות) מתחפרות (קנמידוקופטס). אלו הן אקריות שיוצרות מחילות בעור. להלן מספר תמונות. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() RE: מחלת תוכי קוקטייל - צבי דגן - 10-13-2025 כדאי להראות תמונות. RE: מחלת תוכי קוקטייל - צבי דגן - 10-13-2025 איך נזהה תוכי שנגוע בקרדיות (אקריות)? לא פעם עולה השאלה האם הקרדיות (אקריות) גורמות לגרוד בכל הגוף או שהן תוקפות רק באופן מקומי? מה הן דרכי ההדבקה של התוכי בקרדיות (אקריות) והאם הוא עלול להדביק במחלה את התוכים האחרים בלהקה? האם המחלה עוברת גם לבני האדם? מהם דרכי הטיפול במחלה? קיימות מספר קבוצות של אקריות (קרדיות) שעלולות להימצא על תוכיים.
חנויות רבות מוכרות מוצרי ספריי שונים וממליצות לבעלי תוכים לרסס את הציפור אחת לשבוע-שבועיים. עבור תוכי שחי בבית לא רק שזה מיותר - זה גם עלול להזיק. המחלה עלולה להדביק גם את בני האדם. כך נראית גרדת של קרדית סקביאס-קורע את העור ![]() ![]() הטיפול היעיל יותר, כולל מריחת מספר משחות המטפלות בקרדית, טיפול בכל בני הבית ובבן/ת הזוג, כיבוס כל הבגדים הנגועים וכלי המיטה בטמפרטורה גבוהה. או ניקוי יבש + בידוד לשבועיים בשקית ניילון, שאיבת אבק מרהיטים ושטיחים וזריקת שקית האבק לאשפה. איך אפשר להימנע מהקרדיות? הימנעות ממגע קרוב לעורו, בגדיו וכלי מיטתו של אדם נגוע, וטיפול מוקדם בחשד לסקביאס. יש לזכור כי הפריחה והאודם עשויים להישאר עד חודש לאחר טיפול מוצלח בשל תגובה עורית מקומית. RE: מחלת תוכי קוקטייל - צבי דגן - 10-13-2025 עיין גם כאן: שימוש באיבומק פורופין לטיפול בטפילים חיצוניים ופנימיים RE: מחלת תוכי קוקטייל - אריאל קמרי - 10-13-2025 איך לשלוח תמונה RE: מחלת תוכי קוקטייל - צבי דגן - 10-14-2025
RE: מחלת תוכי קוקטייל - אריאל קמרי - 10-14-2025 ![]() זה התמונה אני חושב שרואים הכי טוב RE: מחלת תוכי קוקטייל - צבי דגן - 10-14-2025 זה נראה יותר כמו זיהום ווירלי, אני ממליץ בחום לבקר אצל ווטרינר שיש לו ניסיון עם תוכים. ואולי מדובר באנגיופיברומה שמתפתחות בדרך כלל בנחיריים ובלוע, שהיא מאוד נדירה אצל ציפורים ושכיחה יותר אצל בני אדם. ברפואה וטרינרית המחלה תוארה בעיקר בכלבים. מבחינה מיקרוסקופית, אנגיופיברומות מורכבות מקבוצות לא סדירות של כלי דם בתוך סטרומה של רקמת חיבור (נוזל שקוף המקיף את הגראנום (תילקואידים הקרבים זה לזה, ויוצרים אזור צפוף של שקיקים) הנמצאים בתוך הכלורופלסט. במילים אחרות, נוזל הכלורופלסט). כאשר בצקת ודלקת משנית נוכחות לעיתים קרובות. אצל קוקטייל זה נראה כמו גוש שהורכב מכלי דם מוקפים בסטרומה של רקמת חיבור, עם נוכחות של בצקת ודלקת משנית. עיין גם במאמרים האלה (לפחות בחלקם):
|