פורום תוכיפדיה
זוג קוקטיילים שהזכר תולש לנקבה נוצות כשהוא מגרד לה בראש - גרסה מובנת להדפסה

+- פורום תוכיפדיה (https://tukipedia.com)
+-- פורום: שאלות ותשובות (https://tukipedia.com/forumdisplay.php?fid=1)
+--- פורום: גידול תוכים (https://tukipedia.com/forumdisplay.php?fid=2)
+--- אשכול: זוג קוקטיילים שהזכר תולש לנקבה נוצות כשהוא מגרד לה בראש (/showthread.php?tid=4921)

עמודים: 1 2

זוג קוקטיילים שהזכר תולש לנקבה נוצות כשהוא מגרד לה בראש - תהילה - 08-12-2025

יש לי זוג קוקטיילים כבר 4 שנים
הם מאד נהנים ביחד ואוהבים אחד את השני
במיוחד לאחרונה שמתי לב שבזמן שהנקבה יושבת בתיבת קינון, הזכר נכנס באמצע והם מגרדים אחד לשני בראש ומשחקים עם המקור וכו
הבעיה היא ששמתי לב שלנקבה נתלשו נוצות מהלחיים וזה נראה לי בגלל שהוא תולש לה כשהוא מגרד
מה אפשר לעשות? הם מאד אוהבים אחד את השני ואני לא רוצה להפריד
יש דרך לטפל בזה? והאם הנוצות של הלחיים יגדלו לה מחדש?

RE: זוג קוקטיילים שהזכר תולש לנקבה נוצות כשהוא מגרד לה בראש - צבי דגן - 08-12-2025

תלישת נוצות אצל תוכים היא בדרך כלל תופעה שנובעת מסיבות רפואיות או התנהגותיות-פסיכולוגיות של התוכי עצמו, ולא כתוצאה מאינטראקציה עם תוכי אחר.
יש סיכויי שהוא מורט את הנוצות שלו משעמום (יש לו צעצועים בכלוב? את משחקת איתן הרבה?)
וגם יכול להיות שהוא עדיין בלחץ בגלל האינטראקציה עם הנקבה.
הנוצות שלו אמורות לגדול בעונת "חילוף הנוצות" שיש להם.

הצעות שיכולות לעזור, ראשית מקלחות, אין בעיה לקלח את התוכי כמעט בכל מזג אויר אבל רצוי מאוד שהטמפרטורה תהיה נורמאלית ויציבה ושלא תהיה על התוכי רוח ישירה, גם לא ממזגן המחמם.
כבר אני מעיר לגבי ייבוש, אפשר לייבש עם מגבת ע"י הצמדתה לגופו של התוכי בעדינות אך לא לשפשף את הנוצות, חל איסור מוחלט להשתמש בפן או בתנור לייבוש.
חשוב שהתוכי ישתף פעולה ולכן כדאי לנסות ולמצוא את האופן שבו הוא אוהב להתקלח, אפשר לקחתו ליד ברז ולפתוח קלות את המים, אפשר להכניסו לאמבטיה בזמן הרחצה, האדים והלחות יעשו לו טוב ואולי זה ידרבן אותו להתרחץ.
אפשר להשתמש בשפריצר אבל צריך לזכור שהשפריצר יכול להיות משהוא מפחיד והתוכי יירתע ולא יסכים להתרחץ בצורה כזאת, לכן יש להרגילו לנוכחות השפריצר ולאפשר לו לשחק איתו בטרם השימוש למטרת המקלחת, לאחר זמן מה אפשר להתיז לכיוון שלנו או הצידה כדי שיהיה מוכן לפעולה שעומדת לקרות, להתקדם על פי ההתקדמות של התוכי ובסבלנות.

כדאי להעשיר את סביבת התוכים בחפצים, צעצועים, ומשחקים שונים שיעזרו מאוד לתהליך. בקישור הבא תמצאי מידע מפורט בנוגע לבנייה עצמית של צעצועים: בניית צעצועים לתוכי
עייני גם כאן: מריטת נוצות

RE: זוג קוקטיילים שהזכר תולש לנקבה נוצות כשהוא מגרד לה בראש - צבי דגן - 08-12-2025

כדאי לעיין גם בכתבות האלה:
  1. צעצועים לתוכים
  2. צעצועי תוכים
  3. ציוד וצעצועים לתוכי מחו"ל
  4. התוכים זקוקים לצעצועים 
  5. מדוע צעצועים כל כך חשובים לתוכי
  6. חמישה צעצועי ציפור זולים שתוכלו להכין בבית

מריטת נוצות יכולה להיות קשורה גם לתזונה.
תזונת התוכי חשובה מאוד, אפילו יותר מאשר לנו, תזונה נכונה = תוכי בריא ושמח.
תזונת התוכי אם תהיה מבוססת על כופתיות תהיה התזונה הטובה ביותר.
התזונה צריכה להיות כך:
תערובת זרעים כנ"ל בשיעור של 30%-40% מהמנה היומית הנאכלת.
30% ירק ופרי. (מהמותרים)
30% נוספים תערובת השרייה ולעיתים מומלץ על תוספת מזון ביצים.
תוספת סידן (עדיפות לסבידה).
או לתת לו תפריט מאוזן, כפי שמצוין בכתבות האלה: 
  1. תזונה מאוזנת לתוכים
  2. תזונה מאוזנת לתוכי שלך
  3. מהם מרכיבי המזון שהתוכי צריך לקבל כדי שתהיה לו תזונה מאוזנת?
  4. תזונה מאוזנת
  5. תזונה מאוזנת שלא מבוססת על כופתיות

RE: זוג קוקטיילים שהזכר תולש לנקבה נוצות כשהוא מגרד לה בראש - תהילה - 08-12-2025

זה לא הנוצות שלו
בשתי הלחיים של הנקבה חסר נוצות , וזה הזכר הוריד לה כשהוא גרד לה. 
הכלוב חדש יחסית ויש צעצועים
בתזונה אני מביאה להם כופתיות ותערובת זרעים וגם מקל סידן וביצה פעם בשבוע
פירות וירקות ניסיתי להביא כמה פעמים והם לא נגעו בזה...

הבנתי שזו לא מריטה עצמית.
הסיבות דומות.
כדאי להראות תמונות ועדיף - סרטון.

RE: זוג קוקטיילים שהזכר תולש לנקבה נוצות כשהוא מגרד לה בראש - תהילה - 08-12-2025

(08-12-2025, 06:24 PM)צבי דגן כתב: הבנתי שזו לא מריטה עצמית.
הסיבות דומות.
כדאי להראות תמונות ועדיף - סרטון.
אהה באמת? אבל זה מוזר כי גם הכלוב פתוח כמעט כל היום והם יוצאים ונכנסים מתי שבא להם.
אני גם יושבת באזור רוב הזמן אבל נראה שהם אוהבים את הכלוב מאד .. גם שאני לוקחת אותם הם אחרי כמה זמן עפים חזרה ועומדים על הכלוב.
הנקבה זה נראה שהיא רוצה לחזור לביצים לכן היא לא יוצאת הרבה, והזכר נראה שהוא רוצה להשאר בקרבתה של הנקבה.
 הזכר אוהב להשאר על הכלוב כשהנקבה דוגרת בפנים , הוא מאד הולך אחריה

כנראה שחסרים לו מרכיבים תזונתיים ו/או - ויטמינים/מיקרו אלמנטים
בעונת הרבייה הם אוכלים יותר, בעיקר מזונות עשרים בחלבון.

RE: זוג קוקטיילים שהזכר תולש לנקבה נוצות כשהוא מגרד לה בראש - תהילה - 08-13-2025

אוקי אבדוק במאמרים לגבי התזונה
תודה על המענה המפורט!

RE: זוג קוקטיילים שהזכר תולש לנקבה נוצות כשהוא מגרד לה בראש - יוסף !!! - 08-15-2025

לפעמיים בזמן ההטלה הנקבה זאת שתולשת לזכר..