קיצוץ כנפיים - odayaashur - 06-26-2025
היי חברים מחפש מישהו בירושלים שיודע באופן מקצועי לגזור נוצות בכנפיים של התוכי שלי
הילדים שלי לא מסוגלים לשחק איתו כי מפחדים שהוא יעוף להם בבית
כתוצאה מכך הוא כלוא כל היום בכלוב כואב לי הלב
אם יש משיהו שיודע לגוזוז בחינם אני אשמח מאוד
RE: קיצוץ כנפיים - צבי דגן - 06-26-2025
זהו פתרון אכזרי.
אין צורך לגרום לתוכי להיות נכה.
מציע לך לקרוא את הכתבה הזו: למה אני מתנגד לגזירת נוצות התעופה?
RE: קיצוץ כנפיים - odayaashur - 06-27-2025
צבי היקר
אני ואתה דנו המון ביחס לבעל חיים , מבחינתי יש הלכה של צער בעלי חיים וזהו
מבחינתך התוכי הבעל חיים והאדם הם באותו מעמד כל במוטציה ווריאציה אחרת כי שניהם נוצרו מפיצוץ קדמון עפרא לפומיה
אני מוכרח בזאת לציין את דעתי שזה שטויות והבדלים דברי סרק ובושת כפירה וכל מילת גנות אחרת גם שייכת לדעה זו
אבל מיכוון שזה לא הפורום המתאים לנושא זה נדלג עליו ....
התוכי שלי עף כל פעם , ואני אתן סיפור טרי מהבוקר הזה יום שישי , יצאתי להתפלל תפילת שחרית של ראש חודש תפילה ארוכה ,
ופתאום התוכי שלי הצליח לפתוח את הסוגר בגג של הכלוב שלו , אשתי ששמה לב שהתוכי לא בכלוב יצאה למרפסת לראות איפה הוא ,
אציין שהיא מפחדת לגעת או להתקרב לתוכי וכש"כ שהוא מתעופף לכיוונה , בשורה התחתונה היא נאלצה לתפוס אותו בדרך לא דרך וברחה לשירותים תוך כדי שהיא תופסת את התינוק בן החצי שנה , היא נחבלה ביד והמתינה בשירותים מבועטת כ 40 דק ,
יכול להיות שיש דרך לאמן אותו לברוח אבל אצלי זה בלתי אפשרי , מה אני יכול לעשות זו המציאות כרגע
אני יודע שכוונותיך טובות צבי ,
(נ.ב לשיטתך שאין בורא והכל זה איזה שטות של פיצוץ מאיפה מגיעים הערכים שלך ? מי המציא אותם ? למה אסור להתעלל בבעל חיים ?
אצלי זה נובע ממקום תורה התורה הקדושה לימדה אותנו לצד המשפט והחוק גם מוסר חיים , אבל לשיטתכם מאיפה מגיע המוסר ? וביותר קשה שהרי לפי הסיפור שלכם לאורך כל ההיסטוריה יצורים הרגו אלו את אלו או את קודמיהם אז למה אתם עצרתם את הדרך הזו ?
באמת שאני לא מצפה לתשובה , זו דעתי הישרה והקדושה )
וארחי כל זה אציין שאני לא ממעיט אפילו בקצת מהרומה שלך לעולם ע"י החזקת האתר הזה ללא שום מטרות רווח או כבוד אלא נטו בשביל לעזור לאנשים , אשריך !!!!!!
ושוב מי שמכיר מישהו שיכול לעזור לי עם קיצוץ בירושלים אני מאוד אשמח
RE: קיצוץ כנפיים - צבי דגן - 06-28-2025
(06-27-2025, 07:06 AM)odayaashur כתב: צבי היקר
אני ואתה דנו המון ביחס לבעל חיים , מבחינתי יש הלכה של צער בעלי חיים וזהו.
ומה בעניין המצפון? - החוש המוסרי שמבחין בין טוב לרע?
מבחינתך התוכי הבעל חיים והאדם הם באותו מעמד כל במוטציה ווריאציה אחרת כי שניהם נוצרו מפיצוץ קדמון עפרא לפומיה
לא הבנתי את הביטוי "עפרא לפומיה".
האם זו קללה בארמית?
אני מוכרח בזאת לציין את דעתי שזה שטויות והבדלים דברי סרק ובושת כפירה וכל מילת גנות אחרת גם שייכת לדעה זו.
שטויות והבדלים דברי סרק ובושת כפירה - אלה הן האמונות שאתה מאמין בהן - אמונות תפלות, בלתי רציונלית וחסרת ביסוס עובדתי או הגיוני!
אומנם בתורה יש מערכת נורמות מוסריות אבל יש גם מערכות בלתי מוסריות (כמו רצח עם ועונשים שונים).
מצד שני יש גם דברים שקריים או לפחות לא אמתיים שנוגדים את העובדות המציאותיות.
אם תבקש, אביא בפניך מספר דוגמאות.
אבל מיכוון שזה לא הפורום המתאים לנושא זה נדלג עליו ....
התוכי שלי עף כל פעם , ואני אתן סיפור טרי מהבוקר הזה יום שישי, יצאתי להתפלל תפילת שחרית של ראש חודש תפילה ארוכה,
ופתאום התוכי שלי הצליח לפתוח את הסוגר בגג של הכלוב שלו, אשתי ששמה לב שהתוכי לא בכלוב יצאה למרפסת לראות איפה הוא, - יש לזה פתרונות מעשיים שלא מחייבים את גזירת נוצות התעופה.
אציין שהיא מפחדת לגעת או להתקרב לתוכי וכש"כ שהוא מתעופף לכיוונה, בשורה התחתונה היא נאלצה לתפוס אותו בדרך לא דרך וברחה לשירותים תוך כדי שהיא תופסת את התינוק בן החצי שנה, היא נחבלה ביד והמתינה בשירותים מבועתת כ- 40 דקות.
גם לכך יש פתרונות טובים יותר מאשר גזירת נוצות התעופה. חבל שאינך מתעניין בהם.
יכול להיות שיש דרך לאמן אותו לברוח אבל אצלי זה בלתי אפשרי, מה אני יכול לעשות זו המציאות כרגע
ההבדל בין בלתי אפשרי לאפשרי, טמון בנחישותו של אדם/במוטיבציה.
אמר פעם חבייר פסקל סלקדו: "האמנות להפוך את האפשרי לבלתי אפשרי, תלויה במוטיבציה ובנחישותו של האדם".
אני יודע שכוונותיך טובות צבי ,
(נ.ב לשיטתך שאין בורא והכל זה איזה שטות של פיצוץ מאיפה מגיעים הערכים שלך? מי המציא אותם? למה אסור להתעלל בבעל חיים?
לא הכל זה "פיצוץ", אתה מתייחס לדברים באופן שטחי ולא מנסה להבין את כל נושא.
אם תקרא את הספר "קיצור תולדות הזמן" (שמחברו הוא הפיזיקאי הידוע סטיבן הוקינג), תבין כיצד נוצר הקוסמוס/היקום ואז אולי לא תתייחס לזה בזלזול?
תבין האם היתה לזמן התחלה? האם יהיה לו סוף? האם ייתכן שיום אחד יתחיל הזמן לזרום לאחור ואז תקדם התוצאה לסיבה?
תבין כיצד בראשית היה תוהו ובוהו, ואילו כיום נראה שיש סדר ביקום?
הוקינג מסביר שהמרחב הוא זמן סופי אך חסר גבולות ומשום כך לא היתה התחלה לעולם: לא היה רגע בריאה - ועל כן אין אלוהים.
הוא טוען כי רק ביקומים הדומים לשלנו יוכלו בריות תבוניות להתפתח ולשאול מדוע היקום הוא כפי שאנו רואים אותו.
אצלי זה נובע ממקום תורה התורה הקדושה לימדה אותנו לצד המשפט והחוק גם מוסר חיים, אבל לשיטתכם מאיפה מגיע המוסר?
בתורה הקדושה שלך יש גם הרבה שקרים ודברים לא נכונים ושלא קיימים במציאות.
גם עניין המוסר הוא לא מוחלט למשל: עונשי המוות השונים (הריגה, סקילה, חנק), הכחדת עמים (למשל: מחיית זכר עמלק שהיא "מצוות עשה" להכרית את זרעו של עמלק, רק משום שהם תקפו את בני ישראל במסעותיהם במדבר לאחר צאתם ממצרים).
אם תבקש אביא בפניך מספר דוגמאות לכך לאי דיוקים, לשקרים ולכזבים שיש בתורה.
החוק והמוסר נבנה במשך הזמן מתוך הגישה המצפונית, ההבחנה בין הטוב והרע וההיגיון הבריא.
וביותר קשה שהרי לפי הסיפור שלכם לאורך כל ההיסטוריה יצורים הרגו אלו את אלו או את קודמיהם אז למה אתם עצרתם את הדרך הזו?
אתה ממש מסלף את העניין, אני מניח שזה משום "שטיפת המוח" שעשו לך בחינוך החרדי, אלא שהעובדות שונות ממה שאתה אומר בזלזול.
אם התכוונת לתורת האבולוציה של דרווין, הרי שבעלי החיים ששרדו, הם אלה שהתאימו יותר לסביבתם ולאורח החיים שלהם, לתנאי השטח, להשגת המזון, להסוואה ולהתחמקות בפני הטורפים וכך התאפשרה הברירה הטבעית.
באמת שאני לא מצפה לתשובה , זו דעתי הישרה והקדושה)
חבל שאתה סגור על השקפת עולם יחידה, שגוייה, מוטעית, ישנה שאבד עליה הכלח, שהתיישנה ואיכותה נעלמה עם הזמן ולא מנסה להתעדכן ולחפש את האמת העובדתית שלא נשענת רק על אמונה עיוורת שאין לה הוכחות אופרטיביות/מעשיות, שמסתמכות על עובדות.
ואחרי כל זה אציין שאני לא ממעיט אפילו בקצת מהרומה שלך לעולם ע"י החזקת האתר הזה ללא שום מטרות רווח או כבוד אלא נטו בשביל לעזור לאנשים , אשריך!!!!!!
תודה על הפרגון.![[Image: UTpQIXP.gif]](https://i.imgur.com/UTpQIXP.gif)
ושוב מי שמכיר מישהו שיכול לעזור לי עם קיצוץ בירושלים אני מאוד אשמח
RE: קיצוץ כנפיים - שי ב - 06-30-2025
כל חנות שמוכרת תוכים תעזור לך
|