![]() |
בקשת עזרה - גרסה מובנת להדפסה +- פורום תוכיפדיה (https://tukipedia.com) +-- פורום: שאלות ותשובות (https://tukipedia.com/forumdisplay.php?fid=1) +--- פורום: המרפאה הווטרינרית (https://tukipedia.com/forumdisplay.php?fid=4) +--- אשכול: בקשת עזרה (/showthread.php?tid=4878) |
בקשת עזרה - יעקבי - 05-28-2025 לפני שבוע קנינו מילד שחיפש למי למכור תוכי קוקטייל... הוא הסתובב עם כלוב גדול ותוכי יפהפה, וביקש למכור ב 200 ₪... התלהבנו וקפצנו על המציאה.. כבר גידלנו תוכי גרינצ'יק והיינו מאוד קשורים אליו... אלא שכעת- כשבוע לאחר כניסתו לביתנו אנחנו מבינים שהוא זקוק לרופא באופן דחוף .. אך לא מתאים לי הוצאה כספית כזו בשביל תוכי שאנחנו אפילו לא קשורים אליו עדיין... אכפת לי .. אבל בכסף הזה אוכל לקנות תוכי חדש... בריא וכו'... בפרט שכעת- לאחר ברור נוסף אני מגלה שלא מי יודע מה התיחסו אליו... הוא היה אצלם די ציפור בכלוב מאשר תוכי ידידותי וכו'- צר לי עליו... הייתי שמחה לעזור לו ולהשקיע בו אך לא כספית... יש למי מכם רעיון מה אוכל לעשות כן -כדי לתת לו טיפול הולם??? התנהגותו : חולשה- לא מחזיק את האצבע שלנו יציב , ובכלל לא מתעניין בכל המקלות והמשחקים ששמנו לו על מנת שיהיה לו תעסוקה..., לא נוגע בכלל בפירות/ ירקות צעצועים וכד', ירידה באכילה, עיניים דומעות מידי פעם, רעידות, מרחיק מעליו אותנו וחפצים אחרים שאנו מגישים אליו- על ידי סוג של צעקה בלחש... ומנסה לנשוך- אך נשיכותיו חלשות מידי... עומד המון זמן על אותו מקום.. כשמניחים אותו על הריצפה מנסה לחפש מקום גבוה כדי לעלות עליו... RE: בקשת עזרה - צבי דגן - 05-28-2025
RE: בקשת עזרה - יעקבי - 05-28-2025 התוכי לא מעוניין בשום אוכל אחר מלבד הזרעונים אליהם היה רגיל... כשאנחנו מציעים לו- הוא נראה עצבני מיזה ... אז משאירים לו תקוע בין הסורגים מלפפון, תפוח וכד' המשפחה שהוא היה אצלם אמרו לי שהם הביאו לו ירקות אך מעולם לא נגע בהם... את האמת - לא הספקתי להכירו קודם- הוא לא הוצא מהכלוב בחודשיים האחרונים כי כנפיו היו ארוכות- אז הדבר הראשון שעשיתי- היה לגזור לו את הכנפיים...( הוא התנגד מאוד מאוד.. והחזקתי אותו עם מגבת די בעדינות עד שגמרתי לגזור לו... (ילדי ניסו להעסיקו תוך כדי...).. כמובן שהיה תוקפני אח"כ... אציין שכשאנחנו מוציאים אותו- על אף שמתנגד בהתחלה- די זורם אך לא זז ממקומו על האצבע/הכתף וכו'.. RE: בקשת עזרה - צבי דגן - 05-29-2025 באיזה זירעונים מדובר? האם מדובר באחד מסוגי הדוחן האלה?
אסור לגזור לתוכי את נוצות התעופה, עיין במאמר הזה: למה אני מתנגד לגזירת נוצות התעופה? זה מסביר את עניין התוקפנות שלו, חוסר הביטחון והסירוב שלו לאכול מזונות שונים שלא מוכרים לו. RE: בקשת עזרה - יעקבי - 06-08-2025 התוכי הגיע אלינו עם אבקה בהירה... כשהלכנו לקנות לה אוכל (כנראה היא נקבה)- המוכר שמע את התאור של האוכל ואמר שכנראה הביאו לה דייסה של גוזלים... אנחנו הבאנו זרעונים המיועדים לתוכים (לא דומה לשום תמונה..) כעת התוכי מסכים לאכול גם אורז מבושל ודגני בקר ... (וזהו כרגע.. אנחנו מציעים לו כל מיני ונראה מה עוד ירצה..) מבקשת מידע על מקום שיקבלו את התוכי שלנו ויטפלו בו כמו שצריך... הוא זקוק לוטרינר .. ואני לא מתכוונת לשלם ככ הרבה.. RE: בקשת עזרה - צבי דגן - 06-09-2025 תבדוק כאן: פינת חי שיקומית פותחת שעריה לבעלי חיים יצירת קשר בטלפון: 0545352761 עומרי אהרון. RE: בקשת עזרה - יעקבי - 06-16-2025 בסוף אחי ברר עבורינו וגילינו שהמחיר לא בשמים... הוא נבדק ואין לו שום מחלות וכד' .. חשבתי שהוא הולך למות... חוץ מיזה קנינו תוכי גרינצ'יק- בן 3 חודשים- מתוק במיוחד וכרגע הוא בכלוב נפרד וכשמוציאים אותם- הם יחד...- הקוקטייל קצת מבוהל ממנו אבל נראה שקצת יותר משתחרר... ואגב הגרינציק הזה ואחיו גדלו בכלוב אצל המוכר יחד עם קוקטייל בשלום ... שאלה נוספת- הגרינציק שהגיע אתמול -אוכל ואוכל כל הזמן שהוא בכלוב... צריך לעשות עם זה משהו? או שזה בסדר??? |