![]() |
מידע על גוזל גרינצ'יק אננס - גרסה מובנת להדפסה +- פורום תוכיפדיה (https://tukipedia.com) +-- פורום: שאלות ותשובות (https://tukipedia.com/forumdisplay.php?fid=1) +--- פורום: גידול תוכים (https://tukipedia.com/forumdisplay.php?fid=2) +--- אשכול: מידע על גוזל גרינצ'יק אננס (/showthread.php?tid=4862) עמודים:
1
2
|
מידע על גוזל גרינצ'יק אננס - odayaashur - 05-01-2025 היי קנינו לפני יומיים קוניור גרינציק אננס בן 3 שבועות פלוס מינוס , יש לי כמה שאלות א. יש לי שלושה ילדים בבית בני 5,3, וחצי שנה , האם יש איזה בעיה לגדל את התוכי בבית ? מבחינת מחלות וכו אני מאוד מפחדת מזה , ב, התוכי בלי טבעת על הרגל בכלל קניתי אותו מאיש נחמד ברשל"צ שמגדל הרבה תוכים ,הוא הוציא אותו מהקן בגיל שבועיים ומאז האכיל אותו (ועוד הרבה גוזלים ) במזרק מיוחד הוא אמר לי להמשיך עם המזרק רגיל וזה מה שאני עושה , שאלתי האם בסופו של דבר הוא יהיה לי תוכי האכלת יד ברמה גבוהה (נראה לי קוראים לזה מוכתם ...)? ג, אני רוצה לאלף אותו מתי מתחילים ? ד,האם יש משהו נוסף שאני צריכה לעשות היום כדי שהוא יהיה יותר טוב בעתיד ? תודה מראש לכווולם.. נ.ב סילחה על העומס של השאלות פשוט אני חוששת שזה דברים שקריטיים לגיל הזה ואני לא רוצה לפספס או להרוס RE: מידע על גוזל גרינצ'יק אננס - צבי דגן - 05-01-2025 אם התוכי בריא, אין בעיה. אבל ישנן מחלות שעלולות להדביק את בני האדם, ראי כאן: מחלות תוכים שעלולים להדביק את בני-האדם וכאן: מחלות זואונוטיות שעלולים להדביק את האדם וגם כאן: האם התוכי שלך עלול לעביר מחלות אל האדם? אם תמשיכי להאכיל את הגוזל וגם תדאגי לשחק אתו ולגעת בו בכל חלקי הגוף (בראש, בחזה, מתחת לכנפיים ועוד), הוא יגדל ויהיה רגיל וידידותי לבני האדם. לגבי המושגים שהשתמשת בהם ראי בקישורים האלה: מוחתם ; האכלת יד ; חברות ; מורגל לעניין האילוף, תשאלי שוב לאחר שהגוזל יהיה גמול ויאכל את כל המזונות המוצקים, מה שנקרא תזונה מאוזנת. בעניין ה"נ.ב." - את צודקת, תמשיכי לשאול כל דבר שיש לך בו ספק או שאינך יודעת. RE: מידע על גוזל גרינצ'יק אננס - odayaashur - 05-01-2025 היי תודה רבה על התשובה המורחבת .... בהתבסס על מה שכתבתי על היסטוריית התוכי שלי ,ואני אצטט (ב, התוכי בלי טבעת על הרגל בכלל קניתי אותו מאיש נחמד ברשל"צ שמגדל הרבה תוכים, הוא הוציא אותו מהקן בגיל שבועיים ומאז האכיל אותו (ועוד הרבה גוזלים ) במזרק מיוחד הוא אמר לי להמשיך עם המזרק רגיל וזה מה שאני עושה, שאלתי האם בסופו של דבר הוא יהיה לי תוכי האכלת יד ברמה גבוהה (נראה לי קוראים לזה מוכתם ...)? ג, אני רוצה לאלף אותו מתי מתחילים ? ד, האם יש משהו נוסף שאני צריכה לעשות היום כדי שהוא יהיה יותר טוב בעתיד ?) האם תכלו להגדיר לי את המצב שלו ? כלומר האם הוא יקרא מוחתם או רק מורגל, האכלת יד? זה הדרך האידיאלית או שהיה היה מה לשנות או בעתיד? RE: מידע על גוזל גרינצ'יק אננס - רענן - 05-02-2025 (05-01-2025, 07:26 PM)odayaashur כתב: היי תודה רבה על התשובה המורחבת .... זה תלוי בך בעיקרון הרמת חיברות (מחוברת=האכלת יד מוחתם) כמה שתיהי איתו יותר הוא יהיה יותר מחוברת (הוא כבר האכלת יד אם אפשר להכיל אותו מהיד והוא לא נושך) RE: מידע על גוזל גרינצ'יק אננס - צבי דגן - 05-02-2025 (05-01-2025, 07:26 PM)odayaashur כתב: היי תודה רבה על התשובה המורחבת ....את צריכה להגיע למצב שהתוכי שלך יהיה מחוברת ברמה גבוהה (או לפחות ברמה סבירה), ז"א שלא ינשוך ושהיה רגוע באינטראקציה עם בני האדם. זה שמאכילים את הגוזל בידי אדם הוא רק אמצעי טוב בתהליך הַ"חִבְרוּת". כדי שהתוכי יהיה מחוברת ברמה גבוהה, צריך להיות במחיצתו, כמה שיותר, לשחק איתו ולגעת בו. טוב יהיה אם יעשו כך כל בני המשפחה. RE: מידע על גוזל גרינצ'יק אננס - odayaashur - 05-03-2025 היי שבוע טוב, מדובר בגודל של קוניור גרינציק אננס בן חודש בערך לגבי הדייסה אני לא יודעת איך מעלים תמונה רציתי לצלם בכל אופן מה שיש לי זה "BM "breeders" +nourish" (מישהו מכיר ?) ויש לי גם את זה אבל לא השתמשתי KIKI EXCELENT - LOROY COTORRAJ מישהו מכיר את הדייסות האלו ולהמליץ לי ? עורכת עם תמונות ,התמונה של השקית זה מה שאני משתמשת כעט והקופסא זה מה שידיד הביא לי שנשאר לו מפעם .... ![]() ![]() ![]() כתובת IP: מחובר RE: מידע על גוזל גרינצ'יק אננס - צבי דגן - 05-03-2025 שניהם טובים, עשירים בחלבון, להאכלה ידנית לגוזלים של תוכים בגודל בינוני. ה"nourish", הוא טוב לכלל התוכים ובמיוחד לגדולים. RE: מידע על גוזל גרינצ'יק אננס - odayaashur - 05-03-2025 יש איזה העדפה לגרינציק שלי מבין שני הדייסות האלו ? RE: מידע על גוזל גרינצ'יק אננס - צבי דגן - 05-03-2025 עדיף את ה"KIKI EXCELENT - LOROY COTORRAJ" אבל אם עדיין לא קנית, אני ממליץ על חברת וורסלה לגה/נוטריבירד ![]() ![]() ![]() RE: מידע על גוזל גרינצ'יק אננס - odayaashur - 05-03-2025 הי צבי אין לי איך להודות על העזרה שלך, תבורך... אני אסביר את עצמי, המוכר הביא לי בקנייה חצי קילו של הNOURISH , ומישהו רוצה למכור לי את השני ב70 שח (חצי קילו גם) אני לא רוצה להוציא כסף סתם השאלה היא האם שווה בשביל זה להשקיע עוד הוא להשאיר את מה שקיים ? |