פורום תוכיפדיה
זוג קוקטיילים שהנקבה ממשיכה להטיל ביצים לא פוריות, איך להפסיק את ההטלה? - גרסה מובנת להדפסה

+- פורום תוכיפדיה (https://tukipedia.com)
+-- פורום: שאלות ותשובות (https://tukipedia.com/forumdisplay.php?fid=1)
+--- פורום: גידול תוכים (https://tukipedia.com/forumdisplay.php?fid=2)
+--- אשכול: זוג קוקטיילים שהנקבה ממשיכה להטיל ביצים לא פוריות, איך להפסיק את ההטלה? (/showthread.php?tid=4860)

זוג קוקטיילים שהנקבה ממשיכה להטיל ביצים לא פוריות, איך להפסיק את ההטלה? - תהילה - 04-21-2025

שלום, יש לי זוג קוקטיילים בני בערך 4 שנים
הנקבה התחילה להטיל ביצים לפני שנה וניסתה לדגור עליהן, ולכן החלטנו לפני כמה חודשים לקנות לה תיבת קינון כדי שתוכל לדגור שם.
בסופו של דבר כל תקופה שהיא מטילה, לא משנה כמה הם דגרו עליהן, הביצים לא בקעו ולא היו פוריות. והיא הטילה כבר כמויות עד היום
היום הזכר כבר נראה מיואש מהביצים ולא דוגר אלא רק נכנס מידי פעם לתיבת קינון (סתם כי נהנה זה נראה ) ויוצא אחר כך, רק הנקבה ממשיכה לדגור כל הזמן
אני לא יודעת מה לעשות כי אני מפחדת עליה שהיא נחלשת, רוב היום היא בפנים ויוצאת לאכול פעמים בודדות, לא משחקת כמעט ועסוקה בעיקר בביצים
קנינו להם כלוב חדש ענק, צעצועים חדשים, ואני לא יכולה לקחת לה את התיבת קינון עם הביצים שלה כי היא לא מוכנה לעזוב אותן בתקופה שהיא דוגרת
מה לעשות? מצד אחד אני מפחדת שהיא חלשה ורוצה להוציא את התיבת קינון ושתפסיק להטיל ומצד שני איך אעשה לה את זה?! 
לפעמים אחרי תקופה של בערך 3 שבועות שהיא דוגרת והביצים לא פוריות היא יוצאת לכמה ימים שבהם הם מזדווגים בשביל לנסות שוב.. 
איך אני מפסיקה את זה??

הערה קטנה: האם בטוח שהוצאת התיבת קינון תגרום לה להפסיק להטיל? כי בהתחלה היא הטילה פשוט בתחתית הכלוב ודגרה שם, וגם תקפה את הזכר שהיה איתה בכלוב בכל פעם שהתקרב לביצים... התיבת קינון סיפק לה מקום בטוח וכך היא לא תקפה אותו יותר. בטוח שזה לא יחזור למצב הקודם אם אוציא את התיבת קינון?

RE: זוג קוקטיילים שהנקבה ממשיכה להטיל ביצים לא פוריות, איך להפסיק את ההטלה? - צבי דגן - 04-21-2025

ההתנהגות של הנקבה - נורמלית.
הוצאת תיבת הקינון לא תפסיק את ההטלות, היא תמשיך להטיל על רצפת הכלוב או בתוך כלי האוכל.
אז, מה לעשות?
  • ראשית לתת לתוכים מזון מגוון ועשיר, מה שנקרא תזונה מאוזנת.
  • ושנית, להחליף את הזכר, משום שנראה הוא עקר או מבוגר מידי (תזכרי שתוחלת החיים של קוקטיילים היא 7-10 שנים).
    לדעתי, את יכולה ללכת לחנות או לחוות גידול ולבקש להחליף את הזכר שיהיה בערך בגיל של הנקבה.
אשמח אם תמשיכי לעדכן.

RE: זוג קוקטיילים שהנקבה ממשיכה להטיל ביצים לא פוריות, איך להפסיק את ההטלה? - יוסף !!! - 04-21-2025

צבי נראה לי עדיף זכר קצת יותר קטן מהנקבה, לא.

RE: זוג קוקטיילים שהנקבה ממשיכה להטיל ביצים לא פוריות, איך להפסיק את ההטלה? - תהילה - 04-22-2025

הי תודה על המענה
הזכר קטן ממנה בערך ב4 חודשים אני חושבת, לא מבוגר בכלל
להחליף אני לא מסוגלת... כבר רגילים להיות ביחד הרבה זמן ומאד קשורים אחד לשני וגם אני אליהם חייכן
אין לי מטרה שהיא שהיא תטיל , עדיף לי שלא
אני רק מחפשת להפסיק את ההטלה.
לגבי התזונה: יש להם את כל התערובות , כופתיות, זרעים, ביצה קשה מידי פעם ואבן גיר יש להם מלא בכלוב
אני גם מידי פעם מביאה להם לנשנש מקלות דבש
פירות וירקות ניסתי לתת כמה פעמים אבל הם לא אהבו ולא אכלו מהם 
מה עוד אפשר לעשות??

RE: זוג קוקטיילים שהנקבה ממשיכה להטיל ביצים לא פוריות, איך להפסיק את ההטלה? - יוסף !!! - 04-22-2025

תנסי אולי להעביר את המקום של התיבת קינון והצעצועים.

RE: זוג קוקטיילים שהנקבה ממשיכה להטיל ביצים לא פוריות, איך להפסיק את ההטלה? - צבי דגן - 04-22-2025

האמת שאין לזה פתרון מוחלט.
תנסי לסגור את הפתח של תיבת הקינון.

RE: זוג קוקטיילים שהנקבה ממשיכה להטיל ביצים לא פוריות, איך להפסיק את ההטלה? - תהילה - 04-27-2025

(04-22-2025, 11:54 AM)צבי דגן כתב: האמת שאין לזה פתרון מוחלט.
תנסי לסגור את הפתח של תיבת הקינון.

אוקי תודה לכם על המענה! אנסה את זה חייכן

RE: זוג קוקטיילים שהנקבה ממשיכה להטיל ביצים לא פוריות, איך להפסיק את ההטלה? - צבי דגן - 04-27-2025

תהילה, נשמח להתעדכן