חומרי ניקוי חלופיים - גרסה מובנת להדפסה +- פורום תוכיפדיה (https://tukipedia.com) +-- פורום: שאלות ותשובות (https://tukipedia.com/forumdisplay.php?fid=1) +--- פורום: גידול תוכים (https://tukipedia.com/forumdisplay.php?fid=2) +--- אשכול: חומרי ניקוי חלופיים (/showthread.php?tid=4604) |
חומרי ניקוי חלופיים - יובל - 05-22-2024 למישהו יש המלצות על חומרי ניקוי חלופיים שהם בטוחים לתוכים? כדי להחליף אקונומיקה למשל. אצלנו מנקים את השירותים עם אקונומיקה, ועם כמה שאני מרחיקה אותם מהריח זה כנראה לא מספיק כי הריח מגיע לשם וזה הרי לא הריח עצמו אלא האדים. RE: חומרי ניקוי חלופיים - צבי דגן - 05-22-2024 אקונומיקה - אסור בשום אופן כשהתוכי נוכח בסביבה. אם את משתמשת כאקונומיקה, יש להמתין 24-48 שעות עד שכל הכלור מתנדף. ניקוי הכלוב יעשה בעיקר פיזית בעזרת כלי ניקוי פיזיים כמו: ברזלית, סקוטש וכדומה עם סבון ואח"כ שטיפה עם הרבה מים. אחר כך כדאי לחטא את הכלוב בעזרת חומרי חיטוי ייעודיים. ראי כאן: חומרי חיטוי לכלוב ולכלי האוכל RE: חומרי ניקוי חלופיים - צבי דגן - 05-22-2024 כדאי לעיין במאמרים האלה: RE: חומרי ניקוי חלופיים - יובל - 05-22-2024 (05-22-2024, 12:48 PM)צבי דגן כתב: אקונומיקה - אסור בשום אופן כשהתוכי נוכח בסביבה. RE: חומרי ניקוי חלופיים - בח"מ - 05-22-2024 מה הבעיה באקנומיקה? אנחנו כך תמיד מנקים את הכלוב- כך בטוח אין חיידקים.... RE: חומרי ניקוי חלופיים - צבי דגן - 05-23-2024 הבעיה באקונומיקה שהוא מכיל כלור(Cl2), שהוא רעיל בנשימה. אם שאפת פעם כלור, יכולת להבין את כוונתי. אם אתה מנקה בחומר שמכיל כלור, עליך להמתין 24-48 שעות, עד שהכלור מתנדף, אחרת, אתה מכן את התוכי. RE: חומרי ניקוי חלופיים - shauliav2 - 05-30-2024 (05-22-2024, 07:55 PM)יובל כתב:חושב שאם אין ברירה מעבר מלהרחיק את התוכים יש להשתמש בכמות קטנה (מדובר לנקיון הבית) ולאוורר את הבית טוב טוב אחרת אתם עלולים לגרום נזק התוכים מאוד רגישים(05-22-2024, 12:48 PM)צבי דגן כתב: אקונומיקה - אסור בשום אופן כשהתוכי נוכח בסביבה. RE: חומרי ניקוי חלופיים - צבי דגן - 06-07-2024 (05-30-2024, 06:38 AM)shauliav2 כתב: חושב שאם אין ברירה מעבר מלהרחיק את התוכים יש להשתמש בכמות קטנה (מדובר לנקיון הבית) ולאוורר את הבית טוב טוב אחרת אתם עלולים לגרום נזק התוכים מאוד רגישיםכמות קטנה לא תמיד מחטא את הכלוב ו/או כלי האוכל. עדיף להשתמש בחומרים שמיועדים לכך. |