גוזל סווירה בן שבועיים וקצת - גרסה מובנת להדפסה +- פורום תוכיפדיה (https://tukipedia.com) +-- פורום: שאלות ותשובות (https://tukipedia.com/forumdisplay.php?fid=1) +--- פורום: גידול תוכים (https://tukipedia.com/forumdisplay.php?fid=2) +--- אשכול: גוזל סווירה בן שבועיים וקצת (/showthread.php?tid=1225) |
גוזל סווירה בן שבועיים וקצת - גלי - 07-19-2019 שלום שוב. אז שוב רק צריכה התייעצות קטנה למרות שכבר קראתי שוב את כל האשכולות שפתחנו בעבר לגבי האכלת הגוזל. הגוזל סווירה הזה בן שבועיים מעלה. התפתח יפה לקחנו אותו לאחר שבועיים כפי שהצעתם בעבר ואכן הגוזל חזק פתח עיניים. יש לי אותו באומנת כבר כמה ימים, כמובן שמהפחד של מה שקרה עם הג'אקו הגוזל שמת אני רצה כל הזמן לבדוק אם חם לו קר לו אם יש לחות בקיצור גם בלילה קמה. משתמשת בטבלאות שיש לכם באתר הדפסתי שומעת על האומנת בצד. קניתי דייסה חדשה פתחתי כשהגוזל הגיע. לגבי מה הטמפרטורה קיבלתי את האחד הזה שדיברנו עליו שמתי איזה 5 לפחות וזה שמקובע באומנת בחוץ כמובן כל אחר מראה טמפ׳ אחרת כבר שיגע אותי אז אני פשוט בודקת את הגוזל שיהיה לו חם מדיי והתנשף הורדתי עד שמצאתי בינתיים את הטמפ' שהכי נוחה. הוא נינוח לא מתנשף ואכן נוגעת ברגלים מתחת לכנפיים וחם לו ונעים. הוא אקטיבי הצליח לעמוד אפילו צומחות לו כבר נוצות. הבעיה שלי זה הזפק. תמיד יש בועה קטנה כזאת הבנתי שזה השק עצמו אבל כמה לתת לו יש כאלה מרגישים לפי הזפק עם בועות ויש שוקלים אותו לפני ואחרי לראות שעלה 10-12%. אז אני שוקלת ועברתי גם למזרק 10 מילגרם מיוחד של התוכים כי הכפית מבלבלת אותי אני לא בטוחה כמה באמת אוכל. אז לגיל שבועיים וחצי יש טבלה של כמה מזרקים או מילגרם כל שבוע, או שרק לפי משקל? אצלם לכם דף של שקילה כל יום קצה. ב-6 להאכיל משתדלת לסיים ב-23:00 פלוס מינוס. מכינה דייסה כמו דבש טיפה פחות לא רוצה יותר מדיי סמיך כבר עברתי סצינה עם הגוזל הקודם מעדיפה להיות על הצד הבטוח אבל לא תמיד יודעים מתי הזפק 100 אחוז ריק כי יש שק. מחכה לפי גילו 4 שעות לפעמים עוד טיפה. לשלשת תקינה וגם בצורה אינטנסיבית גם על זה אני מפקחת. האם אני עושה טוב או האם לתת למשל מזרק של 10 מילגרם? 2 מזרקים? מי יכול להסביר מה הכי נכון? אגב להגדיל לו את הקופסה? זאת הרשת ששמים ? ומתחת נסורת או גללי עץ ? זאת הטבלה שעשיתי ביומיים שהוא אצלי. שעה שקילה לפני ואחרי (כדי לראות אם אכל 10% לפחות ) RE: גוזל סווירה בן שבועיים וקצת - צבי דגן - 07-19-2019
RE: גוזל סווירה בן שבועיים וקצת - גלי - 07-19-2019 זה אחרי 4 שעות זה ריק? RE: גוזל סווירה בן שבועיים וקצת - צבי דגן - 07-19-2019 בתמונה התחתונה, הזפק נראה ריק. בתמונה העליונה הזפק נראה מלא אבל לא לגמרי. האם, כשאת גומרת להאכיל ומנסה להציע לו עוד, הוא מסרב לאכול? RE: גוזל סווירה בן שבועיים וקצת - גלי - 07-19-2019 שאלות:
(07-19-2019, 02:41 PM)צבי דגן כתב: בתמונה התחתונה, הזפק נראה ריק.בשתי התמונות זה אותו רגע שצילמתי אולי החזקתי אחרת. יש לו תמיד שק כזה אבל כשאני מאכילה היא גדל משמעותית. הוא עדיין לא רץ אלי לקבל דייסה פשוט יושב שם אני פותחת בעדינות את הפה ונותנת לו קצת כל 10 שניות. RE: גוזל סווירה בן שבועיים וקצת - צבי דגן - 07-19-2019 אם בשתי התמונות מדובר באותו הרגע ולפני שהאכלת, הרי שאת מאכילה מוקדם מידי, כי עדיין יש לו מזון בזפק. אם עברו כבר 4 שעות מאז ההאכלה הקודמת, ייתכנו מספר גורמים:
RE: גוזל סווירה בן שבועיים וקצת - צבי דגן - 07-19-2019 האם, כשאת ממששת את הזפק לפני ההאכלה, את מרגישה שעדיין יש בו מזון? RE: גוזל סווירה בן שבועיים וקצת - yinon236 - 07-20-2019 קודם כל מזל טוב, אני שמח שהביצים פוריות. עם מזרק תמיד טוב לתת וטוב לשקול לפני ולתת לו 10% ממשקל גופו על מנת שתדעי שנתת מספיק לפחות. אבל כפי שצבי אומר זה חשוב להסתכל על הזפק. כפי שאמרתי לך בעבר בנוגע לסמיכות הדייסה, את צריכה לעשות לפי הוראות יצרן בנוגע לרשת היא טובה אבל את צריכה לגזור את השפיצים האלה כי זה דוקר RE: גוזל סווירה בן שבועיים וקצת - גלי - 07-20-2019 (07-19-2019, 03:01 PM)צבי דגן כתב: אם בשתי התמונות מדובר באותו הרגע ולפני שהאכלת, הרי שאת מאכילה מוקדם מידי, כי עדיין יש לו מזון בזפק. שבוע טוב, הדייסה לא סמיכה מדיי אני דואגת שתהיה פחות סמיכה מדבש. משתמשת במד חום דיגיטלי בסביבות 40-42 מעלות. לגבי האומנת, כשאני שמה 35 לפי הצג טמפ׳ המקובע של האומנת הגוזל מתחיל להתנשף קלות. כשאני מורידה ל-34 הוא לא מתנשף. התייאשתי מלחפש מדי חום והאחרון שקניתי אמורה להיות לו סטייה קלה אבל הוא אחד שיש לו טמפ' חיצונית וטמפ' פנימית. אני שמה את כולו באומנת ולא תמיד שניהם מראים אותו טמפ׳. והקטנים האחרים בכלל לא דומים בטמפ׳ אני לא חושבת שזו הטמפ' כי אני על 34 מעלות מהאומנת עצמה לא חושבת שקר לו בודקת אותו הוא ממש חם. לפעמים מתנשף כשאני מעלה אז אין לי מושג אם האומנת הזו נורמלית או כל אומנת ככה. בדקתי את התכנית של בניית אומנת מקצועית וזאת שיש לי בדיוק כמו מה שרשמו על בניית אומנת אחד על אחד. אני אסתכל לראות עם יעברו יותר מ-4 שעות. עכשיו, החלטתי להאכיל אותו טיפה פחות ממה שאני מאכילה כי אולי אני ממלאת לו את הזפק הרבה? עדיף טיפה פחות, יוצא שאני מאכילה גוזל בן שבועיים וקצת שני מזרקים של 10 מל' שלמים אז הורדתי קצת. עדיף, בבוקר הוא ממש ממש מרוקן, עדיף לפספס האכלה אם הזפק לא ריק עד הסוף? בוא נגיד שעברו 5 שעות ולא 4 מאז האכלה אחרונה עד לזפק ריק? היא בסדר אבל עומד כבר הודות לרשת ששמתי הולך כבר קצת ומתמתח הרבה. (07-19-2019, 03:04 PM)צבי דגן כתב: האם, כשאת ממששת את הזפק לפני ההאכלה, את מרגישה שעדיין יש בו מזון?אני ממשת אותו והוא מרגיש מימי אבל לא נפוח או מרגיש מלא בנוזל. ראיתי את הזפק שלו בבוקר והוא ריק אמנם אבל ממש קטן .. עדיין יש זפק.. אני מחכה עד שאני רואה את הזפק קָטֵן משמעותית אבל תכלס רק בבוקר יש לו זפק הכי קטן שיש. במשך היום הוא לא מגיע לממדים כאלה קטנים. אני אצלם אותו בבוקר (גם אשתדל לא לחוץ על הזפק בעת צילום) ואצלם אחרי. גם אצלם אחרי 4 שעות כך אולי תוכלו לומר לי אם זה נורמלי. אגב איך אני יודעת אם יש החמצה בזפק? בוא נגיד שהאכלתי אותו שהוא לא ממש ממש ריק, זה ישר עושה משהו לא טוב, יש סימפטומים? מה צריך לשים לב אליו אם יש בעיה כזאת? שלא נצטרך אבל עדיין חייב להיות מוכן חס ושלום. יש לי סיוטים מלראות גוזל מת, כל היום בודקת אותו. רשמת את זה: באופן חד פעמי, תנסי להשתמש במד חום רפואי, הוא מאוד מדויק, כך תדעי בכמה מעלות מזייפים האחרים. איזה מדחום זה? RE: גוזל סווירה בן שבועיים וקצת - צבי דגן - 07-20-2019
|