RE: קרחות לכנרית ספציפית גם אחרי איבומאק - Lior98 - 07-09-2025
(07-09-2025, 11:41 AM)צבי דגן כתב: גם אני רואה משהו חשוד, ראה בתמונה (מסומן בעיגולים כחולים).
![[Image: BHwUHMb.jpeg]](https://i.imgur.com/BHwUHMb.jpeg)
מבחינת נשירת הנוצות, אין לי הרבה מה להוסיף על הנאמר לעיל.
ובכל זאת אומר לך שנשירת נוצות אצל קנרים יכולה להיגרם ממספר גורמים: בעיות עור, טפילים, חוסרים תזונתיים, תרופות, תזונה לקויה, או גורמי לחץ. תנסה לבדוק את הגורמים הנ"ל.
להלן פירוט הגורמים:
- בעיות עור ואלרגיות: גירויים בעור כמו מאלרגיות למזון, חומרי ניקוי או חומרים אחרים יכולים לגרום לגירוד ולנשירת נוצות.
- טפילים: טפילים בין קרציות או כינים יכולים לגרום לגירוד ולנשירת נוצות.
- חוסרים תזונתיים: כמו מינרלים, ויטמין A, ויטמין E, עשויים להשפיע על בריאות הנוצות ולגרום לנשירה.
- מחלות: מחלות שונות, תרופות כבדות, מחלות זיהומיות (ויראליות, חיידקיות או פטרייתיות) גורמים לנשירת נוצות.
- תזונה לקויה: תזונה לא מאוזנת ולא מתאימה לצרכי הקנר עלולה להשפיע על איכות הנוצות ובריאות הכללית של הציפור, מה שעלול לגרום לנשירת.
- לחץ ומתח: שינויים בסביבה, רעש חזק, שינוי מקום מחיה, או גורמים אחרים שמעוררים לחץ ומתח אצל הקנר יכולים להוביל לנשירת נוצות.
- נוצות מלוכלכות: נוצות מלוכלכות או לא מטופחות עלולות לגרום לגירוד ולנשירה.
חשוב לציין כי נשירת נוצות יכולה להיות סימפטום של מצב רפואי חמור יותר, מומלץ לפנות לוטרינר מומחה בציפורים לקבלת אבחון וטיפול מתאים.
איפה שסימנת (בחלק האחורי של הרגל) זה בדיוק מה שהתכוונתי
זה נראה כמו שכבה קצת עבה בצבע לבן.
אני יכול לשים משחת סינטומיצין כי בעבר היה לאחד הכנרים קצת נפיחות ואדמויות והמשחה עזרה (בהמלצת וטרינר)
אבל השאלה שלי אם הלבן הזה קשור לקרדיות
כי שלחת לי דברים דומים שזה נראה כמו קשקשים לבנים ברגל ובמקור (במקרה של הכנר אין במקור בכלל אבל ברגל יש את השכבה הלבנה שאני לא יודע אם זה דומה למה שציינת)
RE: קרחות לכנרית ספציפית גם אחרי איבומאק - צבי דגן - 07-09-2025
(07-09-2025, 08:24 PM)Lior98 כתב: איפה שסימנת (בחלק האחורי של הרגל) זה בדיוק מה שהתכוונתי
יכול להיות שמדובר בקרדיות מתחפרות.
אני יכול לשים משחת סינטומיצין כי בעבר היה לאחד הקנרים קצת נפיחות ואדמומיות והמשחה עזרה (בהמלצת וטרינר)
סינטומיצין, היא משחה אנטיביוטית ומתאיה יותר לדלקות ולא לקרדיות ולכן המשחה עזרה נגד הנפיחות והאדמומיות.
אבל השאלה שלי אם הלבן הזה קשור לקרדיות.
בשלב זה, כך אנחנו מניחים ולכן תשתמש בתרסיס “פלימט” נגד טפיליםאו באיבמק ואולי גם בפרטיקסיןכפי שהוזכר לעיל.
כי שלחת לי דברים דומים שזה נראה כמו קשקשים לבנים ברגל ובמקור (במקרה של הקנר אין במקור בכלל אבל ברגל יש את השכבה הלבנה שאני לא יודע אם זה דומה למה שציינת)
אכן, אנחנו מגששים באפלה ומנסים לברר ולאבחן את הבעיה.
תטפל בחומרים הנ"ל לפי הוראות היצרן במשך כשבוע ותדווח על התוצאות.
RE: קרחות לכנרית ספציפית גם אחרי איבומאק - Lior98 - 07-10-2025
(07-09-2025, 09:32 PM)צבי דגן כתב: (07-09-2025, 08:24 PM)Lior98 כתב: איפה שסימנת (בחלק האחורי של הרגל) זה בדיוק מה שהתכוונתי
יכול להיות שמדובר בקרדיות מתחפרות.
אני יכול לשים משחת סינטומיצין כי בעבר היה לאחד הקנרים קצת נפיחות ואדמומיות והמשחה עזרה (בהמלצת וטרינר)
סינטומיצין, היא משחה אנטיביוטית ומתאיה יותר לדלקות ולא לקרדיות ולכן המשחה עזרה נגד הנפיחות והאדמומיות.
אבל השאלה שלי אם הלבן הזה קשור לקרדיות.
בשלב זה, כך אנחנו מניחים ולכן תשתמש בתרסיס “פלימט” נגד טפיליםאו באיבמק ואולי גם בפרטיקסיןכפי שהוזכר לעיל.
כי שלחת לי דברים דומים שזה נראה כמו קשקשים לבנים ברגל ובמקור (במקרה של הקנר אין במקור בכלל אבל ברגל יש את השכבה הלבנה שאני לא יודע אם זה דומה למה שציינת)
אכן, אנחנו מגששים באפלה ומנסים לברר ולאבחן את הבעיה.
תטפל בחומרים הנ"ל לפי הוראות היצרן במשך כשבוע ותדווח על התוצאות.
אוקיי
השאלה אבל מה לשים
יש לי תרסיס koki (צירפצי תמונה שלו בתחילת הפוסט)
או אבימקס או איבומאק
מה מביניהם לשים?
ומה לגבי הכנרית שיש לה קרחות בעורף והיא מתגרדת?
אצלה אין כתם לבן ברגל
הבעיה שלפני כ חודש וחצי שמתי להם את הטיפול וזה לא עזר בנושא בגירודים וכדומה
אם שווה לנסות שוב?
זכור לי שאיבומאק נספג במחזור הדם של הכנרים וזה ישפיע עליהם (יכול לגרום לדיכאון וכדומה)
נ.ב
האם אתה בעל ידע רב בנושא?
אם כן אולי תבוא אליי אישית לבדוק אותם?
מרגיש לי שוטרינרים סתם לוקחים המון כסף על ביקור
בודקים את הכנר במשך דקה ואומרים שהכל בסדר (אני חושב שהם לא רוצים להתעסק בזה כי זאת ציפור קטנה ועדינה)
RE: קרחות לכנרית ספציפית גם אחרי איבומאק - צבי דגן - 07-10-2025
תתחיל איבומק (איבומקסין) שמיועד נגד טפילים וגם ידוע מאוד בקרב המגדלים.
תטפל במשך שבועיים, אבל תדווח כל 2-3 ימים בצירוף תמונות.
גם בכנרית שיש לה קרחות ומתגרדת, תטפל באיבומקסין.
RE: קרחות לכנרית ספציפית גם אחרי איבומאק - צבי דגן - 07-10-2025
עיין גם בכתבה הזו: שימוש באיבומק פורופין או בפליימוט לטיפול בטפילים חיצוניים ופנימיים
ותצפה גם בסרטון הזה:
RE: קרחות לכנרית ספציפית גם אחרי איבומאק - Lior98 - 07-11-2025
(07-10-2025, 09:36 PM)צבי דגן כתב: תתחיל איבומק (איבומקסין) שמיועד נגד טפילים וגם ידוע מאוד בקרב המגדלים.
תטפל במשך שבועיים, אבל תדווח כל 2-3 ימים בצירוף תמונות.
גם בכנרית שיש לה קרחות ומתגרדת, תטפל באיבומקסין. אני רכשתי איבומק מהחנות הזאת וניסיתי
![[Image: JulRUub.jpeg]](https://i.imgur.com/JulRUub.jpeg)
https://ibb.co/rKxTGvzS
וזה לא ממש עבד עליהם, הבקבוק לא הגיע באריזה המקורית כפי שראיתי באינטרנט שחיפשתי איבומק (קופסה שחורה עם תמונה של שור)
יכול להיות שהבקבוק לא היה איכותי?
עדיף לי לשלם יותר ולקנות את המקורי (הוא גדול יותר וגם עולה יותר)
ולגבי הכתם הלבן שיש לכנר ברגל, זה גודל אפילו יותר
האם לשים גם טיפה של איבומק ברגל?
כי אני חושב שצריך משהו ישיר לשים שם זה לא נראה שזה יירד לבד...
RE: קרחות לכנרית ספציפית גם אחרי איבומאק - צבי דגן - 07-11-2025
- יתכן שאתה צודק, שהרי כתוב במפורש "בקבוק איבומק מהול 10 מ"ל".
האם שמת 2 טיפות באזור העורף (ממש על העור) ועוד 2 טיפות מעל הזנב באזור הביב?
אם כן, אז תכפיל את המינון, כי ייתכן שהמקורי, המרוכז יותר, יהיה יותר מידי חזק עבור הקנרים שלך.
- ולגבי הכתם הלבן שיש לקנר ברגל, אתה יכול לשים טיפה אחת ישירות על המקום.
RE: קרחות לכנרית ספציפית גם אחרי איבומאק - Lior98 - 07-11-2025
(07-11-2025, 11:39 AM)צבי דגן כתב:
- יתכן שאתה צודק, שהרי כתוב במפורש "בקבוק איבומק מהול 10 מ"ל".
האם שמת 2 טיפות באזור העורף (ממש על העור) ועוד 2 טיפות מעל הזנב באזור הביב?
אם כן, אז תכפיל את המינון, כי ייתכן שהמקורי, המרוכז יותר, יהיה יותר מידי חזק עבור הקנרים שלך.
- ולגבי הכתם הלבן שיש לקנר ברגל, אתה יכול לשים טיפה אחת ישירות על המקום.
אגב דבר נוסף שאני שם לב
לפעמים הכנרים פותחים קצת את הפה ונושמים בכבדות
האם זה יכול להיות קשור לקרדיות?
בכל מקרה הזמנתי בקבוק חדש של איבומק
זה לא בהכרח מעיד על מחלה.
האם יש לו סימני מחלה נוספים כמפורט למטה?
- הקנר שקט מהרגיל.
- הקנר קולני מהרגיל.
- הקנר צרוד! (בציפורים, בניגוד לבני האדם, צרידות היא מאד משמעותית ועלולה להתפתח למחלה מסוכנת).
- לקנר יש נזלת.
- הקנר משתעל, שיעול היא תופעה נדירה בציפורים.
- שינוי בהפרשות שלו, פחות צואה מהרגיל או יותר.
- שינוי בצבע ההפרשות ובמידת המוצקות (שלשול).
- נוצות מלוכלכות (בעיקר מסביב לנחיריים או באזור הקלואקה (ה"ביב).
- האם הוא עייף באמצע היום.
- האם התנשפות היא לאחר מאמץ.
- האם אתה מבחין בחוסר יציבות, איבוד שיווי משקל.
- הקנר לא מתנהג כמו בדרך כלל, כלומר - כל דבר שונה מההתנהגות הרגילה שלו צריך לעורר חשד.
- האם הקנר שלך ישן בשעות היום? קנר בריא לא ישן באמצע היום על רצפת הכלוב כשנוצותיו נפוחות!
הקנר יכול לרדת לרצפת הכלוב אם יש לו "סידורים" - צעצוע, אוכל שנפל לשם, וכדומה, אבל הוא לא יישאר על הרצפה, לזמן ממושך, בלי לזוז, אם זה מה שהוא עושה - יש לך קנר חולה. (בטבע, אם הוא יורד לקרקע וישן מישהו כבר ידאג להרוג אותו - בני הלהקה שלו או טורף כלשהו) קנר חולה לא תמיד ירד לרצפת הכלוב, לפעמים הוא יישן על המקל למעלה, אבל בשעות לא מקובלות (כלומר במשך היום) וכשנוצותיו נפוחות.
מצד שני, לא כל קנר שישן באמצע היום הוא חולה - יש כאלה שרק תופסים תנומה קלה - בשעות קבועות (בגלל שלא ישנו בלילה או מסיבה אחרת), וללא נוצות נפוחות.
כשהנוצות נפוחות - זה לא סימן טוב.
- כשהקנר חולה, טמפרטורת הגוף שלו יורדת (בניגוד לבני-האדם - אצלנו בדרך כלל הטמפרטורה עולה), כשהקנר חש שטמפרטורת גופו יורדת, הוא מנפח/פותח את נוצות הגוף וכולא ביניהן אוויר. האוויר מבודד את גופו ומונע בריחת חום הגוף אל הסביבה, הקנר נראה אז גדול מהרגיל.
- יש להסתכל בפתח ההפרשות (ביב) שלא יהיה רטוב כיוון שזה מעיד על קנר חולה או שהוא משלשל.
- להסתכל על הציפור ולראות שאין לה צואה על גופו כיוון שזה מראה על ציפור חלשה!!
לפעמים, לבעיות נשימתיות יש זיקה לדלקת בדרכי הנשימה.
אפשר לחלק לשתי קבוצות עיקריות לפי מיקום הדלקות.
נשימה כבדה עם מקור פעור?
- קבוצה אחת משפיעה על דרכי הנשימה העליונים, שהם האף, סינוסים, קנה הנשימה.
- הקבוצה השנייה פוגעת בדרכי הנשימה התחתונים, שהן הריאות ושקי האוויר.
מחלות שנקשרות לבעיות נשימה נגרמות על ידי זיהום באקטריאלי ו/או ויראלי: יש מספר רב של בקטריות שגורמות למחלות.
המחלות הנפוצות נגרמות על ידי פליטת רעלים מהבקטריות עצמן.
הבקטריות מתחלקות לשתי קבוצות: חיידקי גֶרֶם שליליים וחיידקי גֶרֶם חיוביים שניתנים לגילוי על ידי בדיקת מעבדה, ברוב המקרים בקטריות בעלות חיידקי גֶרֶם שליליים גורמות למחלות בציפורים.
סימפטומים
הסימפטומים בזיהום בקטריאלי הם: הציפור מנפחת את הנוצות, דיכאון, איבוד משקל, איבוד נוצות סביב עין (אחת או שתיהן), סינוסיטיס ונזלת.
לעתים ישנה הצטברות וסתימת הנחיריים, התעטשויות, נשימה כבדה שמלווה בתנועות מעלה ומטה של הזנב, אזור פי הטבעת רטוב, שלשול בדרך כלל בצבע ירוק לָיִים, ריבוי יוצא דופן של שתן בצואה.
יש לציין שאין חובה שכל הסימפטומים יראו על הציפור באותו פרק זמן של המחלה.
טיפול
בדרך כלל הטיפול הוא באנטיביוטיקה כגון בייטריל שמטפלת בחיידקי גֶרֶם שליליים וגם חיוביים.
כאשר המחלה נגרמת מכלמידיה הטיפול נעשה עם דוכסילין.
איך יודעים במה עדיף להשתמש?
אפשר לדעת בוודאות מלאה רק על ידי תרבית החיידקים ורגישותם לאנטיביוטיקה מסוימת.
|