![]() |
גידול גוזלים - גרסה מובנת להדפסה +- פורום תוכיפדיה (https://tukipedia.com) +-- פורום: שאלות ותשובות (https://tukipedia.com/forumdisplay.php?fid=1) +--- פורום: רביית תוכים (https://tukipedia.com/forumdisplay.php?fid=3) +--- אשכול: גידול גוזלים (/showthread.php?tid=4856) |
RE: גידול גוזלים - יוסף !!! - 04-23-2025 הי קניתי 2 גוזלים עכשיו. הם עכשיו נמצאים בתוך קופסת עץ עם נסורת ומעל רשת כרגע בלי תנור חימום ליד כי מקודם הם היו עם תנור מופעל והתחמם כבר. אני רוצה לדעת אם בטוח לא קר להם או שאם חם להם אשמח לדעת איך אני יכול לבדוק את זה בטוח. RE: גידול גוזלים - צבי דגן - 04-23-2025 איזה גוזלים? של איזה תוכים? מהו הגיל? זה תלוי בגיל הגוזלים. להלן טבלת טמפרטורות באומנת לפי גיל הגוזל בימים: ![]() הטמפרטורה באומנת לפי גיל הגוזל של הקוקטיל ![]() RE: גידול גוזלים - צבי דגן - 04-23-2025 טבלה נוספת שתעזור לך בגידול הגוזלים טבלת גיל ההאכלה בימים ומספר הפעמים שיש להאכיל בכל יום: ![]() טבלת לוח זמנים להאכלת יד עבור גוזל של קוקטייל ![]() RE: גידול גוזלים - צבי דגן - 04-23-2025 ![]() RE: גידול גוזלים - צבי דגן - 04-23-2025 ואם תגיע לשלב הגמילה - יש להשאיר לו כל יום מזון מוצק פרות תערובת זרעים ועוד מגוון. - יש לבדוק כל פעם שבזפק הגוזל יש מזון מוצק בכדי לקבוע אם נגמל. - הגוזל קצת ירזה (כ-10% ממשקלו) הן מפני שכמות המזון שאנו נותנים לו ירדה והן מפני שהוא מכין את עצמו להיות קל יותר במשקל בכדי לעוף. - כשהגוזל כבר אוכל והזפק מלא זה יהיה הסימן עבורך שאפשר להפסיק את האכלת הדייסה ורק לגוון במזונות מועשרים. בהצלחה. * תוכים קטנים מתפתחים ומגיעים לניצוי מלא יותר מהר מהתוכים הגדולים, לכן רצוי להוריד את הטמפרטורה באומנת לפרקי זמן קצרים יותר. RE: גידול גוזלים - יוסף !!! - 04-23-2025 הגוזל של דררה בערך בן שבועיים וחצי והאכלתי אותו כרגע 7 c ולא רצה לאכול יותר... ואני קצת חושש כי נשאר לו עדיין אוכל מהורים בזפק ולגבי השני עדיין לא האכלתי כי יש לו עוד כמות בזפק והוא קצת יותר קטן RE: גידול גוזלים - צבי דגן - 04-23-2025 החש שלך בהחלט מוצדק. צריך להאכיל רק לאחר שהזפק התרוקן לגמריי. אבל, שים לב, אם לגוזל לא מספיק חם באומנת או שהלחות נמוכה מידי, המזון יתעכל לאט או שלא יתעכל בכלל וזה יהיה מצב מסוכן מאוד. לכן אתה חייב לדאוג לחמות האומנת ושתהיה לחות של לפחות 40%. תקנה את המד-לחות שמשולב עם מד טמפרטורות, למשל כזה ![]() RE: גידול גוזלים - יוסף !!! - 04-23-2025 אני קצת מסתבך אם כל הקטע של האם הזפק התרוקן RE: גידול גוזלים - יוסף !!! - 04-24-2025 וכשאני מאכיל אז הדייסה מתקררת במהירות ואז לחמם ועוד פעם מתקרר מקווה שלא נתתי באחד מהפעמים דייסה קצת קרה מידי. גם הגוזלים אוכלים לעטטטט... הגדול שבהרך בן שבועיים+ אכל בהרך 5-7 cc והקטן אכל בהרך 3-5 cc לא ספרתי.... ![]() זה בסדר הכמות???? גם עכשיו אחרי ההכלה אחד שילשל ואחד לא אני לא יודע מי מבניהם ... מה זה אומר שילשול ? זה לא טוב נכון...? וכשפתחתי לשנייה את הקופסה ראיתי שלקטן יצא בועה קטנה מהפה והתפוצצה מהר מה זה אומר????? פתאום שאני מאכיל גוזלים בני שבועיים (שזה צעיר בחיים לא ההכלתי בגיל הזה) אז אני מסתבך... זמן אמת... ![]() RE: גידול גוזלים - יוסף !!! - 04-24-2025 האכלתי אותם בשעה 13:00. הגדול אכל כמעט 8 cc והוא אוכל לאט. הקטן אכל 6 cc והוא אוכל יותר מהר ובתאבון מהגדול. הזפק של הגדול מתרוקן יותר מהר מהזפק של הקטן לפי ידיעתי עד עכשיו. הם בתוך קופסת עץ עם נסורת ורשת ובין לבין נייר טואלט. בצד של הקופסה תנור חימום גבוה ומעל התנור יש מאוורר שמזרים רוח חמה על הקופסה. בקשר ללחות מידי פעם שם כוס מים רותחים בסוף הקופסה כדי שהיה עדים, כמובן שעושה שהגוזלים לא יגיעו לשם... לפעמיים אני רואה את הגוזל הגדול מתנשף אז אני ומזיז את הקופסה ל-10 דקות מהתנור. זה בסדר ''בית הגידול שלי''' ?? ![]() ![]() |