פורום תוכיפדיה
גוזלי אהבה - גרסה מובנת להדפסה

+- פורום תוכיפדיה (https://tukipedia.com)
+-- פורום: שאלות ותשובות (https://tukipedia.com/forumdisplay.php?fid=1)
+--- פורום: רביית תוכים (https://tukipedia.com/forumdisplay.php?fid=3)
+--- אשכול: גוזלי אהבה (/showthread.php?tid=4801)

עמודים: 1 2

RE: גוזלי אהבה - רוני - 12-26-2024

כן, צריך שיהיה להם ניצוי מלא כדי שיוכלו להתמודד עם הקור בצורה טובה. (עם זאת תוודא שלא חם להם מידי באומנת וככל שהם גדלים אתה יכול להוריד מעט את הטמפ' באומנת)

הכי טוב שתראה לנו תמונה שלהם ואז נוכל לענות לך בצורה טובה יותר...

RE: גוזלי אהבה - ירמי - 12-28-2024

[Image: Jtfbsff.jpeg][Image: 2WPMcCE.jpeg][Image: uEpIU75.jpeg][Image: FYSP0uE.jpeg]
ניצוי מלא זה כולל את הנוצות שמתחת לכנפיים?

RE: גוזלי אהבה - רוני - 12-28-2024

הם עדיין באומנת?

יש עוד 2 גוזלים אצל ההורים?

בעיקרון הם כבר בגיל שאתה יכול להוציא אותם מהאומנת אבל תשים אותם בתוך הבית ולא בחצר (כי עכשיו חורף ורק מידי בחוץ...) ושים אותם במקום חמים, ואם אתה רואה שקר להם אז תחזיר אותם לאומנת, אבל בכל מקרה לא ניראלי שיהיה להם קר בתוך בית סגור...

אגב, אם אתה מעוניין למכור אחד מהם אז תשלח לי הודעה פרטית קריצה

בנוסף אני חייב להגיד לך עצה חשובה מאוד, אם אתה רוצה תוכים בריאים וחזקים שיוכלו לפתח איתך קשר טוב אל תגזור להם את נוצות התעופה בחיים!!! כלל ברזל חשוב מאוד בגידול תוכים!!! לא לגזור נוצות תעופה בשום אופן!!!

RE: גוזלי אהבה - ירמי - 12-29-2024

(12-28-2024, 09:06 PM)רוני כתב: הם עדיין באומנת?כן

יש עוד 2 גוזלים אצל ההורים?לא

בעיקרון הם כבר בגיל שאתה יכול להוציא אותם מהאומנת אבל תשים אותם בתוך הבית ולא בחצר (כי עכשיו חורף ורק מידי בחוץ...) ושים אותם במקום חמים, ואם אתה רואה שקר להם אז תחזיר אותם לאומנת, אבל בכל מקרה לא ניראלי שיהיה להם קר בתוך בית סגור...

אגב, אם אתה מעוניין למכור אחד מהם אז תשלח לי הודעה פרטית קריצה

בנוסף אני חייב להגיד לך עצה חשובה מאוד, אם אתה רוצה תוכים בריאים וחזקים שיוכלו לפתח איתך קשר טוב אל תגזור להם את נוצות התעופה בחיים!!! כלל ברזל חשוב מאוד בגידול תוכים!!! לא לגזור נוצות תעופה בשום אופן!!! אל דאגה אני לא בעניין של גזירות. 
סה"כ 4 גוזלים. הבכור בן42 ולמטה פחות יומיים כל גוזל.
ידוע  לך מה גיל הגמילה?
זה כמו בטבלאות שיש כאן על הקוקטייל?
ובעניין הטמפרטורה באומנת?
האם עדיף להפריד כל אחד בכלוב אחר כדי להשיג חברות יותר טובה?
זה יגרע מהחברות אם אשאיר אותם יחד?
אני רואה שהם ממש אוהבים להיות ביחד, זה יחודי לצפורי אהבה או שזה אצל כל סוגי הציפורים?
ושאלה אחרונה שהייתי צריך לשאול בהתחלה, אתה התעסקת עם "האכלות יד" ואם כן איזה סוגים?

RE: גוזלי אהבה - צבי דגן - 12-29-2024

[Image: FYSP0uE.jpeg]
מהו הצבע האדום שרואים אצל הגוזל הירקרק בתחתית התמונה?
ניצוי מלא התרחש בגיל 6-7 שבועות וצפונה.

RE: גוזלי אהבה - רוני - 12-29-2024

(12-29-2024, 11:58 AM)ירמי כתב:
(12-28-2024, 09:06 PM)רוני כתב: יש עוד 2 גוזלים אצל ההורים?לא איפה כל הגוזלים? היו 5 בהתחלה לא?

אל דאגה אני לא בעניין של גזירות. מעולה!!! 
סה"כ 4 גוזלים. הבכור בן42 ולמטה פחות יומיים כל גוזל.
ידוע  לך מה גיל הגמילה? בציפורי אהבה אני לא זוכר מה גיל הגמילה... אבל בכל מקרה אל תילחץ לגמול אותם מהר... זה עלול להזיק להם, (גמילה מאוחרת עדיפה על גמילה מוקדמת מידי...)
זה כמו בטבלאות שיש כאן על הקוקטייל? איזה טבלאות? תראה...
ובעניין הטמפרטורה באומנת? מה אתה רוצה לדעת על הטמפ'?
האם עדיף להפריד כל אחד בכלוב אחר כדי להשיג חברות יותר טובה? 
זה יגרע מהחברות אם אשאיר אותם יחד? בעיקרון אם אתה נמצא עם התוכים הרבה ויודע איך להתנהג איתם ומרבה ללטף אותם אז ההחתמה אמורה להיות טובה גם אם הם נמצאים ביחד...(לא רק להאכיל אותם ולהחזיר לאומנת ישירות... אם תעשה ככה התוכים לא יהיו מוחתמים בצורה טובה)
אני רואה שהם ממש אוהבים להיות ביחד, זה יחודי לצפורי אהבה או שזה אצל כל סוגי הציפורים? אין לי ניסיון עם כל סוגי הציפורים אלא רק עם חלק מהסוגים... בהחלט יש עוד סוגים שיאהבו להיות ביחד ולהתכרבל וכדומה... במיוחד כשהם גוזלים.
ושאלה אחרונה שהייתי צריך לשאול בהתחלה, אתה התעסקת עם "האכלות יד" ואם כן איזה סוגים? למה היית צריך לשאול בהתחלה? אני התעסקתי קצת עם האכלות יד בעבר ויש לי ניסיון יחסית גדול בגידול תוכים קטנים (אני מעל 11 שנים בתחביב הזה... קריצה ) אני מגדל בעיקר קוקטיילים אבל גידלתי בעבר גם להקת תוכונים ויצא לי לעשות האכלות יד לקוקטיילים, תוכונים, ופינקים...

אתה יכול לבדוק את האשכולות שפתחתי בעבר כאן בפורום אם זה מענין אותך...

אגב, אני מאוד ממליץ לך לקרוא את המאמר שלי לגבי תעופה חופשית זה המאמר: 
תעופה חופשית (Free Flight) / רוני 
ממליץ בחום לכל מי שמגדל תוכי האכלת יד!! זה חוויה אחרת לגמרי בגידול התוכי!! וגם כדאי להתחיל באילוף מגיל כמה שיותר מוקדם.