גמילת תוכים נכונה - גרסה מובנת להדפסה +- פורום תוכיפדיה (https://tukipedia.com) +-- פורום: שאלות ותשובות (https://tukipedia.com/forumdisplay.php?fid=1) +--- פורום: גידול תוכים (https://tukipedia.com/forumdisplay.php?fid=2) +--- אשכול: גמילת תוכים נכונה (/showthread.php?tid=2773) |
RE: גמילת תוכים נכונה - צבי דגן - 05-21-2021 הגמילה הנכונה היא הגמילה הטבעית, כפי שזה נעשה בטבע. מתחילים להציע להם מזון מוצק כשרואים שהם מנקרים המזון או בפירורי כופתיות שיש בכלוב. בינתיים ממשיכים לתת דייסה. אני מבין שעברת כבר את השלב הזה. תתחיל להרגיל אותם לכל מגוון המזונות באופן שתציע להם בכל יום סוג אחר של מזון. אם הזפק מלא, אין צורך להאכיל בדייסה אלא אם כן, אתה מציע להם והם מסכימים לאכול גם דייסה. לאט, לאט תפחית את כמות הדייסה עד שהם ישבעו רק מהמזון המוצק או שיסרבו לאכול את הדייסה. באיזה שלב בדיוק אתה נמצא עכשיו? RE: גמילת תוכים נכונה - A.Z - 05-21-2021 אני נמצא בשלב שהם אוכלים אוכל מוצק כל הזמן שהוא בקרבתם, אני לא מאכיל אותם דייסה כשיש בזפק אוכל/ בבוקר אני נותן להם דייסה, ואז מגיש להם אוכל מוצק, ואז הם אוכלים מזה רוב היום, השאלה אם מותר לתת להם דייסה כשיש להם אוכל מוצק בזפק, או שצריך להוציא להם את האוכל המוצק ולתת לזפק להתרוקן קודם, הם כבר בני 3 חודשים... RE: גמילת תוכים נכונה - צבי דגן - 05-21-2021 אתה יכול לתת דייסה רק פעם אחת בסוף היום. במקביל תשקול את הגוזל כל יום לפני ארוחת הבוקר. אסור שירד במשקל יותר מ- 10%-15%, ממשקלו ביום שהתחלת את תהליך הגמילה. RE: גמילת תוכים נכונה - A.Z - 05-21-2021 אז להציע להם דייסה רק בסוף היום? לא לתת בבוקר? ואם בסוף היום יהיה להם אוכל מוצק בזפק? ובכללי בגיל הזה אפשר לתת דייסה גם כשיש אוכל בזפק? (כמובן הכוונה אם אני מציע והם כן ירצו למרות שיש אוכל בזפק) RE: גמילת תוכים נכונה - צבי דגן - 05-21-2021 בבוקר ובמשך היום, תן לו כופתיות, ירקות, תערובת זרעים יבשים, תערובת זרעים מושרים, ביצה קשה וכדומה. ובערב, תן לו דייסה רק כדי לוודא שהוא אכל מספיק מהמזון המוצק ואם לא - אז להשלים. אם בסוף היום, הזפק יהיה מלא (בד"כ זה לא קורה), תצטרך להמתין עד שהזפק מתרוקן. ובכל מקרה, אפשר לתת מעט דייסה גם כשהזפק לא ריק לגמרי. RE: גמילת תוכים נכונה - A.Z - 05-21-2021 תודה רבה על המענה המהיר, מאוד מעריך את זה לא מובן מאליו אז מעכשיו אני מציע להם דייסה רק בערב, אם הזפק מלא אני לא נותן ומחכה לבוקר שאלה לגבי תערובת זרעים, עדיף לא לתת להם תערובת זרעים יבשים יותר מדיי נכון? RE: גמילת תוכים נכונה - צבי דגן - 05-21-2021 לא הבנתי את השאלה לגבי תערובת זרעים יבשים. מה זה "יותר מידי"? התזונה הנכונה לתוכי צריכה להיות מגוונת ומאוזנת:
אסור לתת שקד מר (קטן ורחב יותר ביחס לשקד רגיל) – מכיל ציאניד. מסיבה כלשהי שקדים מרים נפוצים בתערובות לתוכים גדולים, במידה ונמצאו, יש להוציאם. כמו כן, לא לתת לתוכי מזון שהוכן עבור בני האדם - הוא מכיל כמויות גדולות מידי של תבלינים (במבה, ביסלי , דוריטוס וכדומה) וכן - משקאות לא טבעיים (קולה, ספרייט, סודה וכדומה). שים לב, תוכים שלא הורגלו למגוון מזונות מגיל מאוד צעיר, יתקשו להתרגל אליהם בגיל מבוגר. זה לא אומר שצריך לוותר, תמשיך להציע להם עד שיטעמו ואז הם ימשיכו להעז ולאכול. RE: גמילת תוכים נכונה - A.Z - 07-24-2021 שלום הגוזלים שלי כבר בני 4.5 חודשים , אני עדיין מציע להם דייסה פעם אחת בסוף היום, וכשאחד בא כולם מצטרפים (4 גוזלים) רציתי לדעת אם להמשיך להציע להם דייסה למרות שהם כבר 4.5 חודשים ואוכלים לבד? RE: גמילת תוכים נכונה - צבי דגן - 07-24-2021 אם הם אוכל לבד וגם אוכלים את כל התפריט, הדייסה מיותרת. RE: גמילת תוכים נכונה - A.Z - 07-24-2021 כן הם מפרקים את התפריט תודה רבה |