חברות תוכונים - גרסה מובנת להדפסה +- פורום תוכיפדיה (https://tukipedia.com) +-- פורום: שאלות ותשובות (https://tukipedia.com/forumdisplay.php?fid=1) +--- פורום: גידול תוכים (https://tukipedia.com/forumdisplay.php?fid=2) +--- אשכול: חברות תוכונים (/showthread.php?tid=1864) |
חברות תוכונים - שלמה - 08-13-2020 שלום רב רציתי לשאול - קנינו שני תוכונים זכרים, לא האכלת יד. הם נראים מרוצים, אבל עדיין פוחדים מאיתנו מאוד. האם אפשר לחברת אותם כשהם ביחד? ואיך עושים זאת. תודה רבה RE: חברות תוכונים - צבי דגן - 08-13-2020 זה אפשרי, אבל מאוד קשה ותצטרך הרבה סבלנות. הדבר תלוי גם בגיל שלהם. כדאי לדעת, שאם אתה מחזיק את שני התוכונים באותו העלוב, הם תמיד יעדיפו זה את זה ופחות - אותך. את הצעירים אפשר לחברת מהר יותר. אשמח לראות תמונות של התוכונים שלך. RE: חברות תוכונים - yinon236 - 08-13-2020 ברוך הבא לאתר מסכים עם צבי, משימה קשה אך אפשרית נהוג לחברת בגיל ממש מוקדם כשהגוזל יוצא מהקן וכשמדובר בשני תוכונים, המשימה הופכת קשה עוד יותר. אולי סרטון זה יעזור RE: חברות תוכונים - שלמה - 08-13-2020 אשלח תמונה בהקדם. יש לנו בית עם 'לא מעט' ילדים בלעה"ר כך שאני רוצה להרגיל אותם באופן כללי - לא לאדם אחד דווקא אלא לחברת אנשים. שלא יפחדו לעלות על הידיים שלהם, לאכול מהם, לקבל ליטופים. בהתחלה הילדים הוציאו אותם, אבל ראיתי שהם סובלים מכך, כי הם פוחדים מאוד אז אסרתי עליהם להוציא אותם, עד שנראה איך להרגיל אותם. אני משאיר להם את הכלוב פתוח מלמעלה, ויש 3 מקלות עמידה - אחד מהם ממש בראש הכלוב בדרך כלל הם מעדיפים לעמוד באמצע הכלוב, אבל לפעמים גם עומדים במקל העליון כשלמעשה הכל פתוח להם - ובכל זאת לא עפים משם - אלא רק לעיתים נדירות, ואז מסתבכים בבית ואנו מחזירים אותם בעדינות. שמתי להם מראה, והם מתעסקים בה הרבה. הם גם אוהבים הרבה לריב ביניהם, סוג של דו-קרב משעשע עם המקור שלהם. הרבה פעמים נכנסים לסוג של אקסטזה, קופצים מול המראה כאילו הם רוצים להרשים את התוכי שהם רואים שם... אני תוקע להם כל יום בין סורגי הכלוב פריכיית אורז והם אוהבים לפרק אותה וגם חתיכות לחם יבש שמתפצפץ להם במקור. זה פחות או יותר, ואשמח לשמוע על עוד דברים שאפשר לגוון להם (אין לי כל כך אפשרות לרכוש אביזרים יקרים, אני מתכוון לאמצעים ביתיים) תודה רבה!! תודה על הסרטון שצירפת, אבל אין לי אפשרות לצפות בסרטונים מהאינטרנט כי יש לנו חסימה די מחמירה כך שאוכל לקבל מידע רק על ידי טקסט או תמונות RE: חברות תוכונים - צבי דגן - 08-13-2020
RE: חברות תוכונים - צבי דגן - 08-13-2020 תפריט שבועי מומלץ לתוכים התזונה הנכונה לתוכי צריכה להיות מגוונת ומאוזנת:
זה לא אומר שצריך לוותר, תמשיך להציע להם עד שיטעמו ואז הם ימשיכו להעז ולאכול. RE: חברות תוכונים - צבי דגן - 08-13-2020 (08-13-2020, 10:33 PM)שלמה כתב: תודה על הסרטון שצירפת, אבל אין לי אפשרות לצפות בסרטונים מהאינטרנטהאם אתה לא יכול לראות את הסרטון באשכול שלך כאן? RE: חברות תוכונים - שלמה - 08-13-2020 עכשיו הכלוב כבר מכוסה כדי שהם יוכלו לישון. מחר אשלח. לגבי גביע אשל עם זרעים - אם אני אשים את זה בתחתית הכלוב, הם לא ירדו לשם. אז איך לשים להם את זה? לגבי צעצועים של תינוקות - בדרך כלל הם עשויים מפלסטיק קשיח שהם לא יכולים לפרק עם המקור. אם אתלה להם את זה בחוט מלמעלה, שזה יוכל להתנדנד - זה יעניין אותם? האם עדיף משהו שמשמיע איזה צליל? האם הם יכולים ליהנות אם אשים להם בצד הכלוב מחשב נייד, ואפעיל שם קליפים של מוזיקה, או של תוכים וכו'? [אני לא יכול לראות סרטון שמוטמע באתר, אבל אני יכול לראות סרטונים שנשלחים אלי במייל, וגם דרך גוגל דרייב או ג'מבו מייל [אולי גם בהודעה פרטית, אינני יודע] RE: חברות תוכונים - צבי דגן - 08-13-2020 אל תניח הנחות מראש, תניח להם איפה שנראה לך ביותר ואם יחששו לגעת, נוכל לייעץ לך מה לעשות, אבל קודם תצטרך להראות תמונה של הכלוב ולציין את המידות שלו. הם לא צריכים לפרק את הצעצועים. כדי לפרק חפצים, תוכל להציע להם ענפים של עצים שאינן רעילים. עיין גם במאמרים האלה: > עשרה מאכלים שעלולים להרעיל את התוכי שלך > עשרה צמחים נפוצים רעילים לציפורים > צמחים בטוחים לציפורים RE: חברות תוכונים - צבי דגן - 08-13-2020 שלחתי לך את הסרטון לתיבה הפרטית שלך. מעניין אם כך תוכל לראות אותו. אם לא, האם ידוע לך איך מורידים קובץ סרטון מיוטיוב? |